Campionate

Cum a încercat Dani Alves să obțină reducerea pedepsei în cazul de viol. E posibil să nu-l ajute cu nimic la proces!

Dani Alves, alt fotbalist acuzat de agresiune sexuală Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  miercuri, 29 noiembrie 2023

Avocata lui Dani Alves, brazilianul acuzat de agresiune sexuală și care riscă 9 ani de închisoare, a anunțat la tribunal că jucătorul i-a plătit victimei 150.000 de euro ca despăgubire și se așteaptă la reducerea cu un an a pedepsei. Răspunsul judecătorului: doar instanța va decide dacă ține cont de această compensație pentru micșorarea sancțiunii.

Cu fiecare zi care trece, Dani Alves are șanse tot mai mici să scape cu o pedeapsă redusă în Spania. 

Brazilianul, 40 de ani, ex-Barcelona, Juventus și PSG, 42 de trofee cucerite în carieră la cluburi și Selecao, e acuzat de agresiune sexuală, fiind după gratii din ianuarie în așteptarea procesului. Caz în care procurorii cer 9 ani de închisoare. Și Curtea din Barcelona i-a respins cererea de eliberare provizorie. A treia!

Instanța ar putea să nu țină cont că Dani Alves i-a plătit victimei 150.000 de euro

Cadena Ser dezvăluie un detaliu din acest dosar. La ultima audiere, actualul avocat al jucătorului, Ines Guardiola, care l-a înlocuit la începutul toamnei pe fostul apărător al sud-americanului, a anunțat că Alves i-a plătit deja victimei 150.000 de euro ca despăgubire. Se așteaptă ca, dacă va fi găsit vinovat, să i se reducă pedeapsa cu un an!

Răspunsul judecătorului a fost că instanța va decide dacă se va ține cont de această compensație, dacă va fi considerată o circumstanță pentru a-i micșora sancțiunea. E posibil ca această despăgubire să nu-l ajute deloc.

Avocata lui Dani Alves încearcă în același timp să ajungă la o înțelegere

La jumătatea lunii noiembrie, s-a dezvăluit o altă parte a planului lui Ines Guardiola de a-și proteja clientul. Procesul ar urma să aibă loc în prima jumătate a anului viitor, dar avocata intenționează să ajungă la o înțelegere. „Umbra unui acord planează asupra cazului", a anunțat postul spaniol de televiziune Antena 3.

Guardiola speră ca prin această înțelegere să obțină cea mai mică pedeapsă pentru Alves. Numai patru ani în spatele gratiilor și o compensație majoră.

„Dani Alves m-a apucat de gât şi a început să mă pălmuiască"

Tânăra care l-a acuzat de viol a făcut o mărturisire șocantă despre atacul asupra ei din nightclubul Sutton din Barcelona, în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022: „Mi-a ridicat rochia şi m-a făcut semn să mă aşez pe el. A insistat să îi spun lucruri... şi din acel moment m-am împotrivit. M-a rănit la genunchi. A vrut să mă oblige să fac sex oral. M-am tot îndepărtat, până când m-a apucat de gât şi a început să mă pălmuiască".

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.