Liga Campionilor

Arbitrul VAR care a greșit la PSG - Newcastle a fost pedepsit. Ce decizie a luat UEFA

Tomasz Kwiatkowski / FOTO: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  Wednesday, 29 November 2023

Tomasz Kwiatkowski, arbitrul VAR care a influențat decizia „centralului” Szymon Marciniak la PSG - Newcastle United (1-1), a fost înlocuit de UEFA de la meciul Sociedad - Salzburg. Marciniak le-a acordat francezilor, la sesizarea Kwiatkowski, penalty-ul din care au egalat.

UEFA recunoaște, indirect, că penalty-ul din care PSG a egalat-o la unu pe Newcastle United a fost greșit acordat! Forul european a decis astăzi să-l înlocuiască pe Tomasz Kwiatkowski, arbitrul VAR care a influențat marți decizia „centralului” Szymon Marciniak, de la meciul Sociedad - Salzburg.

În locul polonezului, tot în camera VAR, diseară se va afla arbitrul german Marco Fritz.

Cum a ajuns Marciniak să acorde penalty, deși inițial lăsase jocul să curgă

În prelungirile partidei de la Paris (90+8), Dembele a încercat să dea o minge pe lângă fundașul lui Newcastle, Livramento. Balonul l-a lovit pe acesta din urmă în piept și apoi în braț, „centralul” polonez n-a reacționat, dar a fost sesizat din camera VAR, de Kwiatkowski. Iar după ce a revăzut faza, și-a schimbat decizia și a arătat punctul de la 11 metri.

Kylian Mbappe a transformat penalty-ul acordat, PSG a bifat astfel un punct la care nu mai spera, iar în ultima etapă, la Dortmund, se poate califica prin propriile-i puteri în „optimi”.

Matthias Sammer: „La Paris a venit deja Crăciunul!”

Decizia brigăzii poloneze a fost pusă la zid nu doar de englezi, ci și la Milano. „Măcar penalty-ul ăsta a fost corect acordat?!”, a întrebat fundașul Borussiei Dortmund, Mats Hummels, la finalul meciului cu AC Milan (3-1).

Răspunsul fostului internațional Matthias Sammer, acum analist TV: „Se pare că a fost un henț în careu. La Paris a venit deja Crăciunul!”.

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.