Liga 1

Andone alege dintre cei 3 antrenori de pe lista lui Dinamo: „E direct, așa era și ca jucător!” versus „Are acest mare avantaj”

De la stânga la dreapta: Ionuț Badea, Liviu Ciobotariu, Florin Bratu

Articol de Daniel Grigore  —  miercuri, 29 noiembrie 2023

Ioan Andone (63 de ani), fost jucător și ex-antrenor în 3 rânduri la Dinamo, a comentat situația clubului alb-roșu. Antrenorul Ovidiu Burcă a demisionat, iar conducerea poartă acum discuții pentru a-i numi succesorul.

Trei nume sunt pe lista lui Andrei Nicolescu, administrator special și acționar minoritar la Dinamo. Este vorba despre Ionuț Badea și Florin Bratu, cu care Nicolescu a purtat deja discuții, plus Liviu Ciobotariu, liber de contract începând de astăzi, când s-a despărțit de Sepsi OSK.

Ioan Andone, legendă a lui Dinamo, a găsit argumente în favoarea tuturor celor 3 antrenori menționați. Totuși, în contextul în care pentru „câini” urmează un meci cu Sepsi, îl vede ideal pe Liviu Ciobotariu, proaspăt plecat dintre covăsneni.

Ioan Andone, despre cele 3 variante de antrenor pe care le are Dinamo

„Antrenorul trebuie să aibă pedigree de Dinamo. În general, foștii jucători ai lui Dinamo au reușit aici ca antrenori. Ciobi pare în măsură, a mai trecut prin astfel de lucruri, a salvat Voluntariul când nimeni nu-i dădea nicio șansă. Acum a trecut la nivelul următor, la Sepsi, a fost bine la început, dar acum nu știm ce s-a întâmplat...

Și Florin Bratu îmi place. Îmi place că este direct, cum era și ca jucător, avea viteză, mergea direct pe poartă. La cât îl cunosc, se potrivește. Ovidiu prea i-a cocoloșit, i-a luat în brațe pe jucători. Ca antrenor accepți greșeala, dar când se repetă de mai multe ori i-o spui direct și public, i-o spui și în vestiar, în fața grupului.

Aici poate intra în discuții și Ionuț Badea, care a antrenat destul de mult în Liga 1, este un băiat inteligent, a trecut prin curtea lui Dinamo.

Este extrem de important ce vor decide acționarii, pentru că pot pierde un an, să zică «mergem în B, apoi promovăm». Încet-încet sunt convins că la anul se vor face eforturi să iasă din insolvență.

Nu știu dacă Ciobi s-ar înhăma de mâine la munca asta. De mâine ne trebuie antrenor! Dacă Ciobi ar veni acum ar fi un avantaj mare, pentru că urmează meci cu echipa pe care a antrenat-o”, a transmis Andone la „Fotbal Club”, pe DigiSport.

Ar fi bine să ajungă și la baraj, ar fi foarte greu. La baraj ar putea juca cu locurile 8-9-10 din Liga 2. 

- Ioan Andone

VIDEO: Ovidiu Burcă, precizări importante la conferința de adio de la Dinamo

>

Mai multe știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.