Liga Campionilor

Goluri multe și răsturnări spectaculoase în Ligă » Arsenal, calificare en-fanfare în optimi, 6 reușite în Real - Napoli + Misiune INFERNALĂ pentru Man. United!

+12 Foto
Bellingham a înscris în Real Madrid - Napoli // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  Thursday, 30 November 2023

Etapa 5 din grupele Champions League s-a încheiat miercuri cu 8 meciuri din grupele A, B, C și D. Au fost câteva dueluri spectaculoase, precum Galatasaray - Manchester United 3-3, Sevilla - PSV 2-3, Real Madrid - Napoli 4-2, Benfica - Inter 3-3 și Arsenal - Lens 6-0. 

  • Înaintea meciurilor de miercuri seara, Bayern Munchen, Real Madrid, Real Sociedad, Inter, Atletico Madrid, Lazio, Borussia Dortmund, Manchester City, RB Leipzig și Barcelona erau echipele deja calificate în optimile UCL. 
  • În această seară au mai obținut biletele pentru optimi Arsenal și PSV Eindhoven, ambele din grupa B.

Nu mai puțin de 31 de goluri au fost înscrise în cele 8 meciuri disputate miercuri în Champions League. Au fost și două remize albe, între Bayern și Copenhaga și în duelul Real Sociedad - Salzburg, dar și „avalanșe” de goluri în câteva dintre partide.

Goluri multe și răsturnări spectaculoase în seara de Champions League

Scorul serii l-a stabilit Arsenal, 6-0 cu Lens, rezultat în urma căruia liderul din Premier League merge în optimile Ligii de pe prima poziție în grupa B. Învingătoare cu Sevilla după ce fusese condusă cu 0-2, PSV Eindhoven a obținut la rândul ei biletele pentru fazele eliminatorii.

În grupa C, Napoli a condus-o pe Real Madrid, dar s-a văzut învinsă la final, 2-4, și ar putea rata calificarea în optimi în caz că va pierde în ultima etapă, acasă, la două goluri cu Braga. În continuare, toate rezultatele, toți marcatorii, toate clasamentele.

Grupa A

FINAL » Galatasaray - Manchester United 3-3

În urma rezultatului, Manchester United rămâne ultima în grupa A. „Diavolii roșii” au nevoie de o minune pentru a merge în optimile competiției: 

  • Să câștige ultimul meci, acasă, cu Bayern Munchen

ȘI

  • Galatasaray și Copenhaga să facă egal în ultima rundă.
  • Au marcat: Ziyech '29, '62; Akturkoglu '71 / Garnacho '11; Bruno '18; McTominay '55
  • Cele mai importante statistici 
  • În minutul 14, la scorul de 1-1, gazdele au cerut penalty după ce mingea l-a lovit în brațul stâng pe Scott McTominay, însă atât „cetralul”, cât și arbitrii din camera VAR au considerat că nu se impune acordarea unei lovituri de pedeapsă: 
Mingea s-a oprit din drumul către poartă în brațul stâng al lui McTominay

FINAL » Bayern - FC Copenhaga 0-0

Grupa B

FINAL » Sevilla - PSV 2-3

Sevilla a condus cu 2-0, dar totul s-a năruit începând din minutul 66, când Lucas Ocampos a fost eliminat. Oaspeții au înscris de 3 ori în ultima jumătate de oră și au obținut 3 puncte extrem de prețioase, care i-au calificat în optimile Ligii. 

  • Au marcat: S. Ramos '24; En Nesyri '50 / Saibari '68; Gudelj '82 (aut.); Pepi '90+2
  • AICI, statistici

FINAL » Arsenal - Lens 6-0

Grupa C

FINAL » Real Madrid - Napoli 4-2

FINAL » Braga - Union Berlin 1-1

Grupa D

FINAL » Benfica - Inter 3-3

FINAL » Real Sociedad - Salzburg 0-0

Mai multe știri din Champions League: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.