Liga Campionilor

Decizie la limită: tehnologia semiautomată pentru ofsaid i-a anulat golul lui Icardi

Hakim Ziyech și Luke Shaw Foto: Imago

Articol de Alexandru Stanciu  —  miercuri, 29 noiembrie 2023

Galatasaray a remizat acasă cu Manchester United, 3-3 în etapa #5 a grupelor Champions League. Echipa care i se alătură lui Bayern Munchen, liderul grupei A, în primăvara Champions League, va fi decisă în ultima etapă.

„Diavolii” au intrat în avantaj la cabine, scor 2-1, după golurile marcate de Alejandro Garnacho, din minutul 11, și Bruno Fernandes, din minutul 18. Pentru Galatasaray a marcat Hakim Ziyech, în minutul 29.

VAR-ul a anulat un gol al turcilor pentru un ofsaid la Icardi

Mauro Icardi reușise să restabilească egalitatea în minutul 43, dar VAR-ul i-a anulat reușita argentinianului pentru un ofsaid  la limită.

Captură: Facebook @TheSun

Din imaginile oferite de VAR, motivul anulării golului este un ofsaid greu sesizabil cu ochiul liber, în care se vede că Mauro Icardi este mai avansat decât poziția corpului fundașului advers. Poziția a fost detectată grație sistemului semiautomat de detectare a poziției de ofsaid, folosit în Liga Campionilor și în Serie A.

Două erori ale VAR-ului în defavoarea lui Galatasaray în prima repriză

Înainte de a anula golul marcat de Icardi, VAR-ul le-a refuzat o lovitură de la 11 metri turcilor în minutul 14, la scorul de 1-1. 

Gazdele au cerut penalty după ce mingea l-a lovit în brațul stâng pe Scott McTominay, însă atât „cetralul”, cât și arbitrii din camera VAR au considerat că nu se impune acordarea unei lovituri de pedeapsă:

Mingea s-a oprit din drumul către poartă în brațul stâng al lui McTominay

Vezi și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.