Campionate

Frauda cu fondul de investiții „Terim” a ajuns la președintele Erdogan! Ce vedete din Turcia au fost păcălite de o directoare de bancă!

Fatih Terim, fost antrenor Galatasaray // foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  joi, 30 noiembrie 2023

Fatih Terim (70 de ani), cunoscut antrenor turc, a pierdut 3 milioane de euro într-o escrocherie pusă la cale de o directoare de bancă. Arda Turan, Emre Belozoglu și Fernando Muslera au „investit” și ei sume importante și cer ajutorul președintelui țării pentru a-și recupera banii! Principala vinovată, Secil Erzan, riscă 226 de ani de închisoare.

Scandalul provocat în Turcia de „Fondul Terim" a luat amploare și a ajuns până pe masa de lucru a lui Recep Tayyip Erdogan. După ce fostul internațional Arda Turan a dezvăluit că și-a pierdut toți banii adunați în carieră, 13 milioane de euro, încă trei nume foarte cunoscute au mărturisit că au băgat bani într-un fond de investiții care le promite câștiguri de 40% din sumele depuse. 

Emre Belozoglu, fostul internațional turc și actualul antrenor al lui Ankaragucu, Fernando Muslera, portarul uruguayan al lui Galatasaray, și chiar Fatih Terim, ce a pregătit-o ultima oară pe Galatasaray, s-au plâns de frauda comisă de Secil Erzan, directoarea unei bănci, care s-a folosit de numele lui Terim pentru a-și populariza escrocheria!

A dispărut cu 40 de milioane de euro!

Prietenia lui Arda Turan și Emre Belozoglu cu șeful statului turc au făcut ca autoritățile să demareze o anchetă și să-i identifice pe toți cei care au fost complicii lui Secil Erzan, care riscă o condamnare record, de 226 de ani de închisoare. 

Aceasta a strâns 40 de milioane de euro de la naivii investitori, apoi a dispărut cu toți banii și brusc fondul de investiții s-a evaporat! În total ar exista cel puțin 20 de nume cunoscute din lumea sportului care au recunoscut că au pierdut sume importante în această maxi-fraudă intitulată „Fondul Terim".

„Cine va investi în acest fond va obține profit”

Arda Turan a povestit că directoarea de bancă din Istanbul i-a spus că „«Cine va investi în acest fond va obține profit». Eu am băgat peste 13 milioane. Toți banii, tot ce am câștigat. Totul a dispărut dintr-o dată. Îmi pare tare rău. Acest incident m-a epuizat. Toate economiile mele au dispărut". Fernando Muslera a anunțat că a fost înșelat, pierzând 1,2 milioane de euro, în timp ce Fatih Terim, fost selecționer al Turciei, „a aruncat pe fereastră” trei milioane de euro. 

S-a bazat pe faptul că o cunoștea pe Secil Erzan de mai mulți ani. Terim a declarat că nu este complice al directoarei de bancă și că nici n-are calitatea de acuzat în acest dosar penal. Președintele Erdogan a fost contactat în privat de Arda Turan și Emre.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.