Stranieri

Scor uluitor, cea mai mare umilință din cariera lui Tătărușanu! Românul a fost „ciuruit” de vedetele Mahrez, Kessie și Veiga

Ciprian Tătărușanu, în Abha - Al Ahli

Articol de Daniel Grigore  —  joi, 30 noiembrie 2023

Ciprian Tătărușanu (37 de ani) a încasat 5 goluri în prima repriză din Abha - Al Ahli, meci din etapa 15 a campionatului Arabiei Saudite. Scorul final a fost 0-6, pentru prima dată când Tătărușanu este bătut de 6 ori într-o partidă. 

Partidă de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu în compania celor de la Al Ahli, formație care a investit masiv în transferuri vara trecută.

Doar 20 de minute a rezistat intactă poarta lui Tătărușanu. Promițătorul mijlocaș Gabri Veiga a deschis scorul după ce românul a ieșit anapoda din poartă în încercarea de a ajunge primul la minge. Nu a reușit, iar Veiga a trimis balonul în poarta goală.

Ciprian Tătărușanu, „ciuruit” de vedetele Mahrez, Kessie și Veiga în Abha - Al Ahli

Două minute mai târziu, Feras Al Brikan a făcut 2-0 după ce un contraatac tăios al oaspeților l-a lăsat singur cu Tătărușanu.

Al Brikan a reușit „dubla” în minutul 28, după ce mingea centrată de Al Majhad în fața porții l-a lovit în zona abdominală și apoi a intrat în plasă.

Tătărușanu a fost învins a patra oară în minutul 38, de către Franck Kessie, fost mijlocaș la AC Milan și Barcelona. Ivorianul a șutat la colțul scurt, pe direcția românului, dar Tătărușanu s-a culcat la pământ mai devreme decât ar fi trebuit, astfel că nu a reușit să blocheze execuția.

Gabri Veiga a stabilit scorul pauzei, 0-5, în minutul 45. Spaniolul a ridiculizat un adversar, a pătruns în careu și a profitat de o altă ieșire neinspirată a lui Tătărușanu, pe lângă care a trimis mingea.

Cel mai rău meci al carierei pentru Ciprian Tătărușanu. Niciodată nu mai primise 6 goluri

În partea secundă, Tătărușanu a fost învins și de Riyad Mahrez. Algerianul pe care Al Ahli l-a transferat de la Manchester City a înscris în minutul 64, șut cu dreptul, din nou la colțul scurt. A stabilit astfel scorul final, 0-6. 

Tătărușanu nu mai primise 6 goluri într-un meci. De când a semnat cu Abha a primit 4 goluri în 4 partide, niciodată mai mult de atât.

S-a întâmplat, totuși, ca Tătărușanu să încaseze 5 goluri în câteva rânduri:

  • Dinamo - Gloria Bistrița 5-0 (aprilie 2009)
  • Rapid - FCSB 5-1 (aprilie 2010)
  • FCSB - Stuttgart 1-5 (noiembrie 2012)
  • Spania - România 5-0 (noiembrie 2019)
  • AC Milan - Sassuolo 2-5 (ianuarie 2023)

14 goluria primit Tătărușanu în ultimele 3 meciuri, 6 de la Al Ahli, câte 4 de la Damac și Al Ittihad

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.