Liga 1

Xenofobie de 1 Decembrie » Scandări frenetice la adresa Ungariei, la meciul din Superligă: și momentul de la imn a fost stricat

+9 Foto
Galeria Petrolului, la meciul de la Voluntari / Sursă foto: Andrei Furnigă

Articol de Remus Dinu, Andrei Petrescu, Andrei Furnigă (video)  —  vineri, 01 decembrie 2023

Suporterii Petrolului s-au dat în spectacol de 1 Decembrie și au transformat momentul dedicat Zilei Naționale într-un festival de scandări xenofobe la adresa Ungariei. Ultrașii „lupilor galbeni” și-au intrat în rol negativ încă de la intonarea imnului național, cu puțin înainte de startul din Voluntari - Petrolul 0-0

Partida de pe stadionul „Anghel Iordănescu” a fost prefațată de intonarea „Deșteaptă-te, române!”, cum se întâmplă de fiecare dată când meciurile din prima ligă se desfășoară de Ziua Națională a României. 

Cei peste 300 de suporteri ai „găzarilor” au bruiat momentul și au început să scandeze lozinci reprobabile la adresa Ungariei.

Suporterii Petrolului, scandări xenofobe la adresa Ungariei de Ziua Națională a României

>

„Dedicațiile” oribile ale galeriei prahovene au continuat și în timpul meciului, când dinspre peluza oaspete s-au putut auzi diverse scandări anti-Ungaria, printre care: „Suntem Români și ne vom apăra pământul neamul și istoria, alé alé, să-ți dăm la m***, bozgore!”

Pe durata partidei, aceștia au afișat și un mesaj cu tematică patriotă: „Ordinea culorilor de pe cocarda tricoloră / Creează adesea o dezatere majoră”. La startul meciului, din galeria a „răsărit” și un uriaș banner tricolor, alături de mesajul: „Așază-ți, române, drapelul în inimă!”

+9 Foto
Galeria Petrolului, la meciul de la Voluntari / Sursă foto: Andrei Furnigă

Publicul a erupt după eliminarea lui Diomande: „Criminalule!”

Ismael Diomande (31 de ani), mijlocaș defensiv la Petrolul Ploiești, a fost eliminat în minutul 76 al meciului cu FC Voluntari, după o intrare dură, cu talpa pe glezna lui Andrei Dumiter. „Criminalule!” și „Rușine să îți fie!”, i-au strigat suporterii ilfoveni.

Ismael Diomande, „închizătorul” pe care Petrolul l-a adus după ce petrecuse aproape 4 ani în Turcia, nu a terminat meciul de astăzi pe teren.

Fotbalistul ivorian a fost eliminat direct în minutul 76 al meciului în urma unei intrări dure, cu talpa pe glezna dreaptă a lui Andrei Dumiter. Poziționat în apropierea fazei, „centralul” George Găman nu a stat pe gânduri, a scos cartonașul roșu de îndată.

Suporterii Voluntariului, câteva sute, nu l-au iertat pe Diomande pentru intrarea extrem de dură. Aceștia au strigat în cor „Criminalule!” și „Rușine să vă fie!”, în timp ce ivorianul părăsea terenul.

Citește și alte știri de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.