Campionate

Surpriză: Mircea Lucescu ar negocia cu un gigant din Ligue 1

Mircea Lucescu/ foto: Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  luni, 04 decembrie 2023

Mircea Lucescu (78 de ani), antrenor liber de contract, ar negocia cu Olympique Lyon, unul dintre marile cluburi din Ligue 1.

Lyon a rămas fără antrenor joi, când l-a demis pe Fabio Grosso, după un start dezastruos de sezon. Francezii au început căutările pentru un nou tehnician, iar pe listă s-ar afla și Mircea Lucescu, anunță Pro TV.

Mircea Lucescu ar negocia cu Lyon

Mircea Lucescu și-a dat demisia de la Dinamo Kiev pe 4 noiembrie, iar de atunci e liber de contract. A cochetat, pentru scurt timp, cu ideea retragerii, însă a revenit și a declarat că vrea să continue în fotbal, dacă va primi o propunere care să îi fie pe plac.

Rămâne de văzut dacă ar accepta o adevărată provocare la Lyon. Asta pentru că echipa franceză e într-o situație realmente dramatică. E pe ultimul loc în Ligue 1, cu doar 7 puncte în 13 meciuri jucate. Echipa care se bătea an de an la locurile de Champions League a ajuns să tremure pentru salvarea de la retrogradare, sub patronatul americanului John Textor, care a preluat frâiele de la Jean-Michel Aulas.

Lyon are o singură victorie în acest sezon, 1-0 cu Rennes, obținută pe 12 noiembrie. Deși e pe locul 18, Lyon are un lot cu jucători importanți, precum Anthony Lopes, Lovren, Tagliafico, Tolliso, Cherki și Lacazette. Lotul e evaluat la 192 de milioane de euro pe Transfermarkt.

7 titluriare Lyon în Ligue 1

Dacă ar ajunge să o antreneze pe Lyon, Mircea Lucescu s-ar duela cu un alt mare antrenor român. Ladislau Boloni o pregătește pe Metz, echipă pe care a promovat-o în Ligue 1 în 2023 și pe care a dus-o pe locul 11. Il Luce s-ar înfrunta și cu starurile de la PSG, în frunte cu atacantul Kylian Mbappe și antrenorul Luis Enrique.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.