Liga 1

Florinel Coman, suspendat în plus?! Informații de ultima oră de la FCSB: de ce depinde totul

Florinel Coman (în stânga) și David Miculescu au fost titulari în cel mai recent meci al FCSB-ului, 1-0 cu Dinamo // foto: Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu  —  marţi, 05 decembrie 2023

Fostul arbitru Marius Avram susține că Florinel Coman poate primi o suspendare mai mare de-o etapă dacă arbitrul partidei partidei FCSB - Oțelul (0-2), Marcel Bârsan, scrie în raportul său că atacantul roș-albaștrilor a forțat un al doilea „galben”.

În meciul cu Oțelul (0-2), de duminică,, Florinel Coman a forțat primirea unui al doilea „galben” și a fost eliminat (90+3). Astfel că, în loc să stea în campionat, cu CFR, pentru cumul de „galbene”, atacantul FCSB va efectua suspendarea în Cupă, contra lui FCU Craiova, pe 7 decembrie.

Fostul internațional Viorel Moldovan consideră că Florinel a apelat la „o șmecherie” și a solicitat chiar intervenția UEFA, amintind de un caz asemănător, al spaniolului Sergio Ramos, petrecut în 2019, în Liga Campionilor.

Marius Avram a remarcat și limbajul suburban folosit de Florinel Coman

Marius Avram, la rându-i, crede că șeptarul FCSB-ului poate primi o suspendare mai mare de-o etapă și că totul depinde de arbitrul partidei, Marcel Bârsan.

Prezent în studioul Digisport, unde au fost revăzute imaginile, fostul arbitru FIFA a remarcat inclusiv limbajul suburban folosit de Florinel la adresa „centralului”: „ ”În minutul 90+3, este acest dialog în care-l întreabă 'ce, ce, ce vrei?'.

Aici, acest lucru nu trebuia trecut cu vederea, pentru că aici în mod clar i se adresează arbitrului. Bârsan trebuia să ia măsuri pentru că nu e normal să te înjure în față un jucător. Este nepermis. Arbitrul vede, îl aude, așa ceva nu trebuie să se întâmple pe terenul de joc.”

Marius Avram: „Comisia de Disciplină e obligată să-l suspende două etape pe Florinel Coman”

Avram susține că acum important este ce a notat Bârsan în raportul meciului. „Dacă Bârsan a scris în raportul de joc că Florinel Coman a luat intenționat acest al doilea galben, Comisia de Disciplină e obligată să-l suspende două etape.

Raportul a fost întocmit imediat după meci, în cabină, în prezența celui de la LPF. O astfel de atitudine nu trebuie acceptată pentru că-ți pierzi respectul ca arbitru în fața jucătorilor. Pentru injurii la adresa unui oficial se acordă roșu direct. E clar, se vede și pe cameră”, a punctat fostul arbitru.

La noi fotbalul e șmecherie, societatea e șmecherie, politica e șmecherie, totul e șmecherie. Din păcate, asta este situația. Trebuie să fii șmecher. O mare parte din vină o are arbitrul Bîrsan, care a fost foarte, foarte slab. Dă-i roșu direct și stă două etape. La revedere, l-ai potolit! 

- Viorel Moldovan, fost internațional

VIDEO Gigi Becali: „MM are dreptate! De acum, îl voi asculta”

>

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.