Campionate

Aproape de tragedie » Un fotbalist sârb a suferit pe teren al doilea stop cardiac în acest an

Dragisa Gudelj a fost salvat de defibrilator

Articol de Daniel Scorpie  —  marţi, 05 decembrie 2023

Dragisa Gudelj (28 de ani), fundașul lui Cordoba, s-a prăbușit duminică din senin pe teren, în minutul 28 al meciului cu Melilla, din divizia a treia spaniolă (1-0). Gudelj nu și-a pierdut cunoștința, defibrilatorul pe care-l are implantat ținându-l în viață.

Momente de panică și groază în fotbalul spaniol, care putea consemna o nouă dramă pe teren. S-a întâmplat în timpul unei partide din a treia ligă, între Melilla și Cordoba (0-1). Un fundaș al oaspeților a picat din picioare pe gazon fără să-l fi atins nimeni. 

Colegii și adversarii au intrat imediat în alertă, iar arbitrul a chemat de urgență echipa medicală. Jucătorul sârb de 28 de ani s-a ridicat singur, doar că era destul de amețit. Gudelj n-a mai putut continua meciul, fiind transportat de urgență la spital, unde i s-au făcut investigații amănunțite.

A făcut stop cardio-respirator și în martie!

Cordoba a anunțat printr-un comunicat că starea lui Dragisa este bună. Conform presei din Spania, Gudelj nu și-a pierdut cunoștința, iar defibrilatorul pe care-l are implantat i-ar fi salvat viața. Nu era primul episod de acest gen. Fratele lui Nemanja Gudelj (32 de ani), internațional cu 60 de selecții la naționala Serbiei și apărătorul celor de la FC Sevilla, a mai avut un stop cardiac pe 25 martie, în minutul 11 al întâlnirii cu Ferrol. 

Doctorii i-au făcut atunci masaj cardiac timp de șapte minute, iar Dragisa și-a recăpătat cunoștința și a fost dus la spital cu ambulanța. Sârbul a fost stabilizat, a primit îngrijiri medicale și a trecut cu bine peste această gravă problemă. Atunci i s-a și făcut lui Gudelj implantul unui defibrilator.

Dragisa Gudelj e titular de drept la Cordoba

Dragisa Gudelj, născut la Breda, în Țările de Jos, joacă din 2021 la Cordoba și este titular incontestabil în centrul defensivei echipei pregătite de Iván Ania și în acest campionat a fost prezent mereu în formula de start (15 meciuri, 1292 de minute), iar în stagiunea trecută a bifat 24 de partide, toate începute cu sârbul în teren. Dragisa are contract cu Cordoba până în iunie 2025 și este cotat la 300.000 de euro de Transfermarkt.de.

https://twitter.com/i/status/1731310224605098236

Citește și alte articole de fotbal internațional

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.