Handbal

Calculele calificării României în „sferturile” Mondialului și la Jocurile Olimpice » Clasamentul la intrarea în grupa principală + marea rivală

+9 Foto
România a fost învinsă categoric de Danemarca, scor 23-39, dar nimic nu e pierdut. „Tricolorele” păstrează șanse reale la calificarea în „sferturile” Campionatului Mondial de handbal feminin.

Articol de Adrian Jitea  —  marţi, 05 decembrie 2023

, dar nimic nu e pierdut. „Tricolorele” păstrează șanse reale la calificarea în „sferturile” Campionatului Mondial de handbal feminin. 

  • În grupa III principală, România va înfrunta reprezentativele Germaniei, Japoniei și Poloniei.

Pentru naționala pregătită de Florentin Pera, lecția primită din partea țării-gazdă Danemarca nu este un capăt de lume. România încă își poate îndeplini obiectivul, calificarea în sferturile de finală și, implicit, la Turneul Preolimpic.

Calcule pentru calificarea României în „sferturi” la Campionatul Mondial de handbal feminin

„Tricolorele” merg în grupa principala cu două puncte și vor da acolo peste Germania, Japonia și Polonia. Cu trei victorii, calificarea în sferturile de finală este asigurată (dacă Danemarca învinge Germania). Niciuna dintre viitoarele adversare nu se apropie de nivelul Danemarcei.

Primele două clasate din fiecare grupă avansează în sferturile de finală. Toate partidele naționalei „tricolore” se vor juca în sala din Herning.

Pentru a obține biletul pentru Turneul Preolimpic, România trebuie să încheie între primele 7 naționale la Mondial.

Clasamentul la startul Grupei Principale:

NaționalăPuncteGolaveraj
1. Danemarca464-44
2. Germania464-47
3. România260-67
4. Polonia249-63
5. Japonia060-63
6. Serbia049-62

Programul României în Grupa Principală:

  • 7 decembrie, ora 19:00 » România - Germania 
  • 9 decembrie, ora 16:30 » România - Japonia 
  • 11 decembrie, ora 19:00 » Polonia - România.

Câștigătoarea grupei din care face parte România va juca în „sferturi” cu ocupanta locului 2 în grupa I principală (Suedia, Muntenegru, Croația, Ungaria, Senegal, Camerun).

Ocupanta locului 2 în grupa României va juca în „sferturi” contra câștigătoarei din grupa sus amintită.

Vestea bună e că revine Cristina Neagu

România nu s-a bazat în prima fază a turneului pe Cristina Neagu, liderul naționalei din ultimul deceniu. Interul stânga de la CSM București nu este complet refăcută după o accidentare la genunchi și a fost menajată. 

Cel mai probabil, Neagu o să apară pe parchet în disputa cu Germania, pe hârtie principala contracandidată la poziția secundă în grupa principală.

VIDEO. Rezumatul victoriei obținute de România în fața Serbiei, 37-28

Citește și alte știri din handbal: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.