Handbal

Prima reacție a selecționerului, după Danemarca - România: „Acolo s-a pierdut meciul”

Florentin Pera/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  marţi, 05 decembrie 2023

Florentin Pera, selecționerul naționalei României de handbal feminin, a analizat înfrângerea cu Danemarca, scor 23-39, la Campionatul Mondial de handbal feminin. 

„Tricolorele” erau deja calificate în grupele principale înainte de meciul cu danezele, care mai conta pentru primul loc în grupa preliminară. România intră cu două puncte în grupele principale, acolo unde va da peste Germania, Japonia și Polonia.

Pera consideră că meciul cu Danemarca a fost pierdut din cauza prestației din începutul meciului. La pauză, România era condusă cu 11 goluri. Daneze aveau 21-10 pe tabelă.

Florentin Pera: „Meciul s-a pierdut în prima repriză”

„Am încercat să dăm tot, să jucăm cu inima. Am încercat să schimbăm pe parcurs, când Danemarca avea 6-7 goluri avans. Am pierdut meciul în prima repriză. În a doua am folosit jucătoare tinere. Am avut ocazii, am și pierdut, însă, dueluri 1 la 1. 

Lixăndroiu are doar 18 ani, e o jucătoare pentru viitor. Trebuie să ne mobilizăm și să luptăm în continuare. Avem o echipă bună, cred că putem să jucă mult mai bine în viitor”, a declarat Florentin Pera, la conferința de presă de la finalul meciului cu Danemarca.

Clasamentul la startul Grupei Principale:

NaționalăPuncteGolaveraj
1. Danemarca464-44
2. Germania464-47
3. România260-67
4. Polonia249-63
5. Japonia060-63
6. Serbia049-62

Programul României în Grupa Principală:

  • 7 decembrie, ora 19:00 » România - Germania
  • 9 decembrie, ora 16:30 » România - Japonia
  • 11 decembrie, ora 19:00 » Polonia - România.

Câștigătoarea grupei din care face parte România va juca în „sferturi” cu ocupanta locului 2 în grupa I principală (Suedia, Muntenegru, Croația, Ungaria, Senegal, Camerun). Ocupanta locului 2 în grupa României va juca în „sferturi” contra câștigătoarei din grupa sus amintită.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.