Nationala

Decarul unei candidate la play-off, întrebat dacă ia în calcul o revenire la națională: „A trecut!”

Articol de Eduard Apostol  —  Wednesday, 06 December 2023

Cosmin Matei, 32 de ani, mijlocașul lui Sepsi, este titular incontestabil la covăsneni, dar a mărturisit că nu ia în calcul deloc că ar putea fi o soluție pentru prima reprezentativă: ”Să meargă la Euro cei care au muncit, care au calificat echipa”

Sepsi are din nou speranțe la play-off după instalarea neamțului Bernd Storck și victoria acestuia din partida de debut în Liga 1, 2-1 cu Dinamo. Formația din Sfântu Gheorghe este la 3 puncte de locul 6, ocupat acum de U Cluj, va fi o luptă teribilă pentru play-off, mai exact pentru ultimele două locuri, în condițiile în care FCSB, CFR Cluj, CSU Craiova și Rapid par că își vor asigura prezența în top 6 fără mari probleme.

Unul dintre jucătorii esențiali ai covăsnenilor este mijlocașul Cosmin Matei, 32 de ani, om important și în mandatul lui Storck, așa cum a fost și cu Cristiano Bergodi, și cu Liviu Ciobotariu. Decarul lui Sepsi este la al doilea sezon la echipă.

14goluri și 8 assist-uri a adunat Cosmin Matei la Sepsi în 66 de meciuri

Cosmin Matei, sinceritate debordantă: „Nu mă gândesc deloc la echipa națională, nu mi-a trecut prin cap”

Chiar dacă este un fotbalist important la echipa ce-a câștigat Cupa României și ultimele două Supercupe, Matei a mărturisit că nu-și face iluzii că ar putea reintra în circuitul naționalei. A fost la toate selecționatele de juniori, la vremea lui, apoi a adunat două selecții la prima reprezentativă.

Chestionat de GSP.ro vizavi de acest subiect, al naționalei, Cosmin a fost sincer: ”Nu, nu mă gândesc la acest lucru! Să meargă cei care au început și au calificat echipa, cei care merită, cei care au muncit pentru calificare. Nu mi-a trecut prin cap, nici nu cred că îmi va trece. A trecut vremea mea (râde)! Acum, nu mai este”.

4goluri și 2 assist-uri a reușit Matei în acest sezon la Sepsi în 21 de partide în toate competițiile

Cosmin Matei este surprins de echipa națională: „Mai mult decât se aștepta oricine”

La câteva zile după ce sorții ne-au plasat într-o grupă la Euro 2024 cu Belgia și cu Slovacia, apoi a treia adversară urmând a se alege dintre Israel / Bosnia / Ucraina / Islanda, mijlocașul central al lui Sepsi are așteptări mari de la echipa națională.

”Arată bine (echipa), se vede că au format un grup frumos, unit, bravo lor! Felicitări celor ce-au mers pe acest grup, pe chestia asta. Jos pălăria, au făcut mai mult decât se aștepta oricine! Au parte de o grupă accesibilă, se putea mult mai rău. Cred că vor face o figură frumoasă, le ținem pumnii”, a reacționat Matei pentru GSP.ro.

>

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.