Campionate

Paul Pogba riscă aceeași suspendare ca a Simonei Halep! Ce au cerut astăzi procurorii antidoping

Paul Pogba, contract reziliat? Riscă să-și încheie cariera. Foto: Imago Images

Articol de Daniel Scorpie  —  Thursday, 07 December 2023

Paul Pogba e în mare pericol să-și încheie cariera la 30 de ani. Mijlocașul lui Juventus, suspendat din septembrie, ar putea primi o sancțiune de 4 ani. Atât au cerut astăzi procurorii antidoping, după ce internaționalul francez a testat pozitiv la deidroepiandrosteron, la finele meciului Udinese-Juventus, disputat pe 20 august.

Cariera lui Paul Pogba este pe cale să se încheie prematur. La 30 de ani. Campionul mondial din 2018 a aflat astăzi că procurorii federali antidoping au cerut suspendarea acestuia pe o perioadă de patru ani. Presa italiană anunță că mijlocașul francez nu a mai ajuns la o înțelegere cu acuzarea, așa cum se vehicula în ultimele zile, și va fi judecat, perspectivă foarte periculoasă pentru jucătorul lui Juventus.

Pogba a testat pozitiv la deidroepiandrosteron, un testosteron sintetic, la controlul de la finele meciului Udinese - Juventus, de pe 20 august. Suspendarea a început de pe 11 septembrie 2023, iar proba B al lui Paul a ieșit tot pozitiv, pe 6 octombrie. Astfel că el va răspunde în fața Tribunalului Național antidoping.

Pozitiv după un meci în care nici n-a jucat!

La partida din prima etapă a sezonului, câștigată de bianconeri cu 3-0, Pogba a fost doar rezervă neutilizată, dar la tragerea la sorți a fost ales să efectueze controlul inopinat. Și în probele prelevate francezului s-au descoperit urme de testosteron. 

Substanță care nu poate fi folosită de sportivi, fiind inclusă pe lista neagră a celor interzise de Agenția Mondială Anti-Doping (WADA). Motivul? „El ajută la dezvoltarea forței și a masei musculare", după cum informează sciencedirect.com.

Pimenta: „Sigur, nu ne-am pierdut speranța"

Agentul său, Rafaela Pimenta, anunțase în urmă cu aproape trei săptămâni că Pogba își pregătește apărarea, dat fiind că nu a acceptat acordul cu procurorii și nu și-a recunoscut vina: „Punem la punct procedura de apel. Ca avocat, sunt prima persoană care spune că dacă ceva trebuie discutat la nivel legal, trebuie să rămână acolo. Sigur nu ne-am pierdut speranța". Pogba are și posibilitatea de a contesta viitoare suspendare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Nu mai voiam să am bani! Îmi doresc să stau alături de persoane normale. În astfel de condiții o să mă iubească pe mine și nu pentru faimă și banii din cont. Câteodată viața este dură, dar eu nu mă voi da bătut 
- Paul Pogba, mijlocaș Juventus, înaintea publicării rezultatului pozitiv

>

Citește și alte știri de fotbal internațional

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.