Liga Campionilor

Pep Guardiola, declarație bombastică: „Dacă fac asta acum, mă retrag imediat!”

Pep Guardiola, din vara lui 2016 la Manchester City Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 07 decembrie 2023

Pep Guardiola, managerul în vârstă de 52 de ani al lui Manchester City, a anunțat că pune capăt carierei de antrenor dacă repetă în acest sezon „tripla” campionat-Cupa Angliei-Liga Campionilor, cucerită deja în 2022-2023.

Pep Guardiola, 52 de ani, e din 2016 la Manchester City. Clubul la care a rămas cel mai mult ca antrenor și unde a câștigat cele mai multe trofee. 15, reușind un „hattrick" de legendă Premier-Cupa Angliei-Champions League, doar al doilea în istoria fotbalului britanic, după Manchester United, în 1998-1999, cu Sir Alex Ferguson manager.

Pep Guardiola, 3 eșecuri în Premier League, 4 meciuri în serie fără succes!

Chiar dacă tocmai a pierdut a treia oară în acest sezon de campionat, 0-1 cu Aston Villa, al 4-lea meci consecutiv fără victorie (după 4-4 cu Chelsea, 1-1 cu Liverpool și 3-3 cu Tottenham), tehnicianul catalan speră la final de sezon performant.

Știe însă cât ar fi de dificil să repete ceea ce a realizat în 2022-2023. Tocmai de aceea, face o declarație bombastică la Amazon TV: „Dacă noi vom cuceri «tripla» și în acest sezon, mă retrag! Asta e sigur".

Pep Guardiola: „Știu că e extrem de dificil cu aceste incredibile echipe din Anglia”

Eniola Aluko, 36 de ani, fostă jucătoare engleză cu 102 selecții și 33 de goluri la naționala Albionului, i-a replicat zâmbind: „Ce ai afirmat rămâne înregistrat la televiziune".

Guardiola nu a dat înapoi: „Să te gândești la titluri în septembrie, octombrie, noiembrie ar fi o mare eroare". A acceptat că e un obiectiv aproape imposibil: „Știu că e extrem de dificil cu aceste incredibile echipe din Anglia. Și numai Sir Alex Ferguson a reușit. Și noi, în sezonul trecut".

Pep Guardiola: „«Tripla» a doua oară? Nu e ușor, nimeni nu a mai făcut-o”

Pep a mers mai departe cu ideea sa. „Astăzi, sentimentul meu e că vom câștiga Premier League. Dacă vom juca la nivelul arătat împotriva lui Liverpool și Tottenham, vom învinge din nou. «Tripla» a doua oară? Nu e ușor, nimeni nu a mai făcut-o. Totuși, ne-a fost greu și în sezonul trecut. Dacă mă întrebi ce simt, îți spun că vom repeta performanța".

În Premier League, Manchester City e pe locul 4, la șase puncte de liderul Arsenal. În Cupa Angliei, va juca pe 6 ianuarie în „32-imi", împotriva lui Huddersfield (D2). În Champions, e calificată deja în „optimi", lider în grupa G cu maximum de puncte (15 în 5 partide).

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.