Handbal

Accidentare teribilă la Mondialul de handbal » Cea mai bună portăriță a turneului, venită din „Liga Florilor”, a fost scoasă pe brațe din sală

Marta Batinovic (33 de ani), portărița Gloriei Buzău, a suferit o accidentare gravă în prima repriză a meciului Muntenegru - Croația, din grupa principală 1 a Campionatului Mondial de handbal feminin.

Articol de Adrian Jitea  —  joi, 07 decembrie 2023

Marta Batinovic (33 de ani), portărița Măgurei Cisnădie, a suferit o accidentare gravă în prima repriză a meciului Muntenegru - Croația, din grupa principală 1 a Campionatului Mondial de handbal feminin. 

Muntenegreanca Marta Batinovic este o figură familiară în handbalul românesc. A venit în 2019 la SCM Râmnicu Vâlcea, a trecut pe la Buzău, iar acum evoluează la Măgura Cisnădie.

Astăzi, Marta a apărat poarta naționalei Muntenegrului în meciul contra Croației. A suferit o accidentare dureroasă la genunchi, în timpul primei reprize. 

Marta Batinovic, accidentare la Campionatul Mondial de handbal feminin

Batinovic a rămas întinsă pe parchet, a urlat de durere, apoi a fost scoasă pe brațe din sală. 

FOTO: Imago

Fanii handbalului i-au transmis imediat mesaje de încurajare. „Un singur lucru contează în pauza asta, ca Marta să fie bine”, a scris Vatroslav Belan, un politician de la Podgorica. 

Batinovic făcuse un turneu senzațional în prima fază a grupelor. A avut 37 de parade și un procentaj neverosimil al mingilor apărate, 55%. A fost, de departe, cel mai bun portar al competiției.

Muntenegru face parte din grupa principală 1 la Campionatul Mondial. A intrat cu 4 puncte în această fază și le are adversare pe Suedia, Ungaria, Croația, Senegal și Camerun.

Clasamentul la startul grupei principale:

NaționalăPuncteGolaveraj
1. Danemarca464-44
2. Germania464-47
3. România260-67
4. Polonia249-63
5. Japonia060-63
6. Serbia049-62

Programul României în grupa principală:

  • 7 decembrie, ora 19:00 » România - Germania
  • 9 decembrie, ora 16:30 » România - Japonia
  • 11 decembrie, ora 19:00 » Polonia - România.

VIDEO. Rezumatul celui mai bun meci făcut de România la actuala ediție a Campionatului Mondial, victoria cu Serbia

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial de handbal feminin:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.