Handbal

Un nou meci, o nouă surpriză! Naționala spulberată de România a reușit a doua victorie consecutivă la Campionatul Mondial

FOTO: IHF

Articol de Adrian Duţă  —  sâmbătă, 09 decembrie 2023

Chile a câștigat cu Kazahstan, scor 27-23, în grupa 2 a echipelor care nu au ajuns în grupele principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin.

Naționala din America de Sud fusese spulberată în primul meci la Mondial de România. „Tricolorele” au câștigat atunci cu 44-19. Chile a terminat ultima în grupa preliminară, sub Danemarca, România și Serbia.

Chile luptă pentru locul 1 în grupă

A ajuns să joace cu adversare mai modeste, de nivelul ei, și a început să câștige. Chile a învins mai întâi Iran, cu 30-20, apoi a trecut și de Kazahstan, cu 27-23. O nouă surpriză, întrucât jucătoarele sud-americane plecau cu șansa a doua înaintea partidei.

Următorul meci pentru Chile e împotriva lui Congo, pe 11 decembrie, de la ora 14:00. Duelul celor două va da și câștigătoare grupei 2 formată din echipe care nu s-au calificat în grupele principale.

Radu Voina: „Ce caută Chile aici?”

După meciul celor din Chile cu România, Radu Voina, fostul selecționer și mare handbalist, a avut o reacție dură. 

„Întrebarea e: ce caută Chile la Campionatul Mondial? Sau alte echipe cum e și Kazahstanul? Meciul ăsta cu Chile a fost un antrenament cu puțini spectatori”, a spus Voina la Prima Sport.

Cehia, victorie-surpriză la Campionatul Mondial de handbal feminin

Victoria lui Chile vine la o zi după o surpriză și mai mare la Mondial, Cehia - Spania 30-22. Vicecampioana din 2019 riscă să rateze calificarea în sferturile de finală.

Cehia se poate dovedi surpriza ediției din acest an a Campionatului Mondial. Este o națională fără mari pretenții, dar care știe să își pună în valoare calitățile.

Trei cehoaice au dus greul în disputa cu naționala pregătită de Ambros Marin. Marketa Jerabkova a marcat 9 goluri, Charlotte Cholevova a punctat de 8 ori, iar Veronika Mala a contribuit cu 7 reușite.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.