Campionate

Mohamed Salah, 200 de goluri pentru Liverpool » Egipteanul a intrat în top 10 marcatori în istoria Premier League

Mohamed Salah, extremă Liverpool. Foto: Imago

Articol de Alexandru Stanciu  —  sâmbătă, 09 decembrie 2023

Mohamed Salah, atacantul în vârstă de 31 de ani al lui Liverpool, a marcat în victoria cu scorul de 2-1 în fața lui Crystal Palace și a ajuns la 200 de goluri marcate în tricoul „cormoranilor”.

Liverpool a reușit să întoarcă scorul cu Crystal Palace, după ce Mateta a deschis scorul în minutul 57 din penalty. Jordan Ayew a văzut al doilea „galben” în minutul 75, iar Mohamed Salah a restabilit egalitatea doar un minut mai târziu. Același Salah i-a pasat decisiv lui Harvey Elliott, care a adus victoria „cormoranilor” cu un șut superb din afara careului în minutul 90+1.

Mohamed Salah a intrat în top 10 marcatori din istoria Premier League

Mohamed Salah a intrat în top 10 marcatori din istoria Premier League, având 150 de reușite. Două dintre aceste goluri au fost marcate în tricoul lui Chelsea, în sezonul 2013-2014.

Topul marcatorilor din istoria Premier League:

  • Alan Shearer - 260 de goluri
  • Harry Kane - 213 goluri
  • Wayne Rooney - 208 goluri
  • Andy Cole - 184 de goluri
  • Sergio Aguero - 176 de goluri
  • Frank Lampard - 176 de goluri
  • Thierry Henry - 162 de goluri
  • Robbie Fowler - 162 de goluri
  • Jermaine Defoe - 150 de goluri
  • Michael Owen - 150 de goluri
  • Mohamed Salah - 150 de goluri

Mohamed Salah a fost transferat de Liverpool de la AS Roma în schimbul sumei de 42 de milioane de euro în 2017. Egipteanul a reușit 32 de goluri în 36 de partide în Premier League în primul său sezon pe Anfield, devenind golgheterul Premier League.

Salah a mai fost golgheterul competiției încă de două ori, în sezoanele 2018/2019 și 2021/2022. În această stagiune Salah a marcat deja 11 goluri în 16 partide, timp în care a oferit și 7 pase decisive. Egipteanul se află pe locul 2 în clasamentul marcatorilor, primul loc fiind ocupat de Erling Haaland, care a marcat de 14 ori.

VIDEO. Jurgen Klopp, laude la adresa lui Salah

Jurgen Klopp, tehnicianul lui Liverpool, a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Salah după finalul jocului:

Cifre incredibile de la un jucător foarte, foarte special. Nici nu mai știu de câte ori ne-a salvat cu un gol marcat la momentul potrivit. A avut parte de o primire pe măsură în vestiar, unde i-am și dăruit tricoul cu numărul 200 pe spate. Colegii cereau și un discurs, dar trebuie să îi întrebați pe ei dacă a existat unul, pentru că eu a trebuit să plec la întâlnirea cu presa și nu știu ce s-a întâmplat. Un moment foarte, foarte special. Sunt foarte fericit pentru el.

Vezi și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.