Campionate

Cine e arbitrul român delegat la meciul lui Real Madrid din LaLiga

Sergiu Claudiu Mureșan / Sursă foto: Twitter@ La Liga Smart Bank

Articol de Remus Dinu  —  Saturday, 09 December 2023

Sergiu Claudiu Mureșan, un arbitru cu origini românești care-și derulează activitatea în Spania, a fost al patrulea oficial la duelul din LaLiga dintre Betis și Real Madrid (1-1). De meserie avocat specializat în drept fiscal, acesta are 32 de ani, iar sâmbătă a văzut de pe margine pasul greșit al madrilenilor din campionat.

Arbitrul maramureșean născut la Baia Mare, pe 18 mai 1991, a fost rezerva experimentatului Cesar Soto Grado în partida de pe Estadio „Benito Villamarín”, încheiată cu o remiză. 

Sergiu Mureșan a fost al patrulea oficial la Betis - Real Madrid

În primăvara acestui an, site-ul 8directo.com scria despre Sergiu Mureșan că s-a școlit într-o divizie de arbitraj din Elche, în provincia Alicante, dar și că profesia sa este de avocat specializat în drept fiscal.

Conform profilului său de pe site-urile de specialitate din Spania, Mureșan deține acum dublă cetățenie, spaniolă și română.

Sergiu Claudiu Mureșan / Sursă foto: Diario Cordoba

Chiar dacă a figurat pe foaie ca al patrulea oficial, ipostaza de la Betis - Real Madrid a însemnat cea mai importantă apariție a sa în acest sezon, în care ultima oară fusese la centru într-un meci din turul I al Copa del Rey, CE Andratx - SD Tarazona 3-2, pe 1 noiembrie. 

Spania l-a adoptat. Sergiu Mureșan arbitrează în ligile inferioare din Spania

În rest, a arbitrat pe durata actualei ediții cinci partide din Primera Federación, al treilea eșalon din fotbalul iberic, unde-și desfășoară în mod obișnuit activitatea. A oficiat și o partidă a celor de la Real Madrid Castilla, „satelitul” Los Blancos. 

Sergiu Mureșan contabilizează 53 de meciuri conduse în ligile inferioare din Spania, printre care și două de Copa del Rey. A acordat în total 258 de „galbene”, șapte „roșii” și 11 lovituri de la punctul cu var.

Mureșan are o traiectorie similară cu cea a lui Bogdan Nicolae Sfira, a cărui poveste a fost relatată de GSP.ro în octombrie 2022. Stabilit de mult timp în Italia, Sfira arbitrează meciuri în Peninsulă, în ligile inferioare, amicale sau la feminin.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.