Campionate

Fără Haaland, Manchester City s-a chinuit cu o nou-promovată

Erling Haaland/ Foto: Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  Sunday, 10 December 2023

Fără Erling Haaland (23 de ani), absent din cauza unei probleme la picior, Manchester City a avut emoții cu nou-promovata Luton Town. Gazdele au condus la pauză, 1-0, dar „cetățenii” au întors scorul în partea a doua și au câștigat la limită, 2-1. 

Erling Haaland, cel mai important om din atacul campioanei Angliei, nu a putut juca astăzi, cu Luton Town, din cauza unei accidentări la picior. Din primele informații, norvegianul a suferit o fractură de stres. 

Fără Haaland, Manchester City s-a chinuit cu Luton Town

Fără norvegian, City a fost condusă la pauză, după golul lui Adebayo din minutul 45+2, dar a avut puterea să întoarcă scorul în partea secundă.

Bernardo Silva (minutul 62) și Grealish ('65) au punctat și i-au adus 3 puncte importante campioanei, care s-a apropiat la doar 4 puncte de liderul Liverpool, la două de Aston Villa și 3 de Arsenal.

Erling Haaland, golgeter și în acest sezon

Absența lui Haaland a cântărit greu, el fiind golgeterul lui City și în acest sezon. Are 14 goluri în cele 15 meciuri jucate în campionat, iar cu Aston Villa, 0-1, a fost singurul jucător al campioanei care a creat probleme la poarta lui Emiliano Martinez.

El va fi înlocuit cu Julian Alvarez, care a jucat în spatele lui Haaland în acest sezon, în absența lui Kevin De Bruyne, accidentat. City avea nevoie disperată de victorie după ce etapa trecută a pierdut în deplasare cu Aston Villa. 

19 goluria marcat Haaland pentru Manchester City în acest sezon, în UCL și Premier League.

Alvarez are doar 4 goluri marcate în Premier League în acest sezon. În schimb, el a fost omul cu pasele decisive în absența lui De Bruyne, furnizând 6 assist-uri în campionatul Angliei.

VIDEO. Rezumatul meciului Aston Villa - Manchester City 1-0

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.