Liga 1

Penalty controversat dictat pentru Farul » Reluările nu sunt clare, dar Chivulete a întors decizia!

+8 Foto
Nu este clar dacă brațul lui Marian Huja era în interiorul suprafeței de penalty

Articol de Daniel Grigore  —  Sunday, 10 December 2023

Farul a beneficiat de un penalty controversat în prima repriză a meciului cu Petrolul, la scorul de 0-0. Constantin Budescu l-a transformat și a deschis astfel scorul.

De 30 de minute a avut nevoie campioana pentru a deschide scorul contra Petrolului, o contracandidată la locurile de play-off.

Deschiderea de scor a fost, însă, învăluită de scandal. În minutul 26, fundașul dreapta Dan Sîrbu a centrat la înălțime medie. Petrolistul Marian Huja s-a aruncat în alunecare pentru a bloca mingea și a făcut-o, însă cu brațul drept, balonul lovindu-l undeva în zona cotului.

Penalty controversat dictat pentru Farul în meciul cu Petrolul

>

În timp real, arbitrul Andrei Chivulete nu a dictat penalty. Apoi, după 3 minute de analiză din camera VAR, unde se află Iulian Dima și Vasile Marinescu, „centralul” a fost chemat să revadă faza pe monitorul de la marginea terenului.

Deși reluările nu relevau dacă brațul lui Huja era în interiorul sau în afara careului, Chivulete a hotărât să acorde penalty. Petroliștii au protestat fără efect, Budescu a confiscat mingea și l-a învins pe Lukas Zima, deși portarul ceh ghicise direcția execuției și chiar a atins balonul cu degetele.

+8 Foto
sursă capturi: DigiSport

Mai multe știri din Superliga: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.