Campionate

Dramă în LaLiga » Partidă abandonată în minutul 18, după ce un suporter a murit în tribune

Locul de pe stadion unde s-a prăbușit suporterul decedat // Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  Sunday, 10 December 2023

Un fan a murit în timpul meciului Granada - Bilbao. Partida a fost întreruptă la 0-1 din cauza unui stop cardiorespirator suferit de un suporter aflat în tribună. Echipele medicale n-au reușit încă să-l resusciteze și arbitrul a luat decizia de a suspenda jocul! Fanul de 64 de ani și-a pierdut viața, iar meciul va fi reprogramat pentru mâine, când se va juca restul de 72 de minute.

Moment trist în această seară pe Estadio Nuevo Los Cármenes! Duelul Granada - Athletic Bilbao a fost abandonat după doar 18 minute, din cauza unui incident produs în tribune. Unui fan i s-a făcut subit rău și a leșinat în peluza din spatele porții lui Unai Simon! 

Imediat, arbitrul Miguel Ortiz a oprit jocul și a permis staffurilor medicale ale celor două echipe să intre pe teren. Din informațiile presei spaniole, aflate la fața locului, suporterul a făcut stop cardio-respirator și s-a încercat resuscitarea cu ajutorul defibrilatoriului, însă fără succes.

Un fan a murit în timpul meciului Granada - Athletic Bilbao

Unai Simon, portarul lui Athletic, a fost aplaudat de întreg stadionul, el fiind cel care a semnalat foarte repede ceea ce întâmplase în spatele lui. Apoi, Nico Williams și Uzuni au fugit către banca de rezerve a bascilor, anunțând episodul dramatic, în timp ce a fost anunțat și un echipaj al ambulanței. 

După 20 de minute, arbitrul Miguel Ortiz Arias a trimis cele două formații la vestiare, sperând că fanul își va recăpăta cunoștința. S-a făcut și un anunț al crainicului stadionului, informând că susținătorul respectiv se află într-o stare gravă și până nu se va reuși stabilizarea lui nu va putea fi transportat la spital.

Fanul a fost evacuat din peluză, dar a murit între timp!

Jucătorii celor două echipe au fost de acord cu propunerea de a se abandona partida și Liga spaniolă a aprobat decizia luată pe Estadio Nuevo Los Carmenes. Din nefericire, toate eforturile paramedicilor au fost în zadar. Suporterul nu a mai putut fi salvat, după aproape o oră de resuscitare și s-a declarat decesul! „Antonio Trujillo avea 64 de ani și nu rata nicio partidă a Granadei. Soția acestuia, Nuria, a dezvăluit că Antonio se lupta cu un cancer și a vrut să fie alături de echipă până la final, așa cum este și imnul echipei preferate", a scris cotidianul Marca

Liga spaniolă va trebuie să reprogrameze meciul abandonat când se vor disputa cele 72 de minute rămase.

Citește și

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.