Campionate

Cifrele ineficienței Barcelonei lui Xavi » De câte șuturi are nevoie campioana Spaniei pentru a marca un gol!

Robert Lewandowski are 8 goluri în acest campionat // Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 11 decembrie 2023

Barcelona a avut aseară, la 2-4 cu Girona, un număr record de șuturi în acest sezon. Jucătorii lui Xavi au trimis 31 de șuturi, doar 11 fiind cadrate și 2 reflectate și pe tabelă. Cel mai prost procentaj de conversie a ocaziilor s-a înregistrat cu FC Sevilla, 18 șuturi pentru un autogol!

Dacă Barcelona a pierdut meciul cu Girona, de vină nu este numai defensiva, surprinsă de contraatacurile liderului-revelație din LaLiga. Ofensiva blaugrana a suferit parcă mai mult decât niciodată, lucru reflectat de ocaziile necesare campioanei Spaniei pentru a scutura plasa porților adverse. 

Potrivit Opta Jose, trupa lui Xavi a expediat 31 de șuturi aseară și n-a marcat decât de două ori! A fost un record pentru acest sezon, dat fiind că doar 11 execuții au prins cadrul porții și două s-au reflectat și pe tabela de marcaj împotriva Gironei!

18 șuturi și un autogol cu Sevilla!

Cel mai prost meci din punctul de vedere al ineficienței a fost atins cu FC Sevilla. Formația blaugrana a trimis 18 șuturi și a marcat o singură dată. Și acel gol a fost autogol, semnat de Sergio Ramos (1-0)! Nici în El Clasico lucrurile nu au stat mult mai bine: 15 oportunități și, la fel, tot un gol (1-2). În topul ineficienței se află și confruntarea cu Rayo Vallecano, 15 șuturi și un singur gol (1-1).

40 de goluri din 338 de oportunități

Probabil unica excepție a fost cu Villarreal, când din 11 șuturi la poartă au reușit 4 goluri pe Estadio de la Cerámica. Contra Gironei, spre comparație, Barca a marcat jumătate din golurile cu „Submarinul Galben" (Lewandowski și Gundogan), având nevoie aseară de nu mai puțin de 31 de încercări. 

Tradus în procente, o rată gol/șuturi de 6,45%. O rată sub media sezonului actual, de 11,7%, adică 8,5 ocazii pentru un gol. În total, Barcelona a avut 338 de oportunități, cu 127 de execuții cadrate și 40 de goluri. 30 în LaLiga și 10 în Ligă.

MEDIA GOLURILOR PE MECI

AntrenorGol/meci
Tito Vilanova3.14*
Luis Enrique2,96
Pep Guardiola2,71
"Tata" Martino2,63
Ernesto Valverde2,51
Ronald Koeman2,08
Frank Rijkaard1,95
Xavi Hernandez1,86
* Goluri marcate pe meci de Barcelona cu cei 8 antrenori, cu minimum 20 de partide.

Citește și alte știri de fotbal internațional

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.