Jucătorii lui Ajax, ocupanta locului al cincilea în Eredivisie, au apărut la ultimul meci cu Sparta Rotterdam cu niște tricouri speciale. Pe spatele lor, în locul numelor, au apărut trei puncte de suspensie. Protestul vrea să atragă atenția asupra bullyingului și haterilor de pe rețelele sociale.
În prezent se vorbește mult despre Ajax nu numai prin prisma revenirii sale din clasamentul din Eredivisie, unde ajunsese ultima și a săltat, între timp, pe locul al cincilea, dar și prin inițiativa inedită avută în week-end-ul trecut.
Spectatorii și telespectatorii care au urmărit live evoluția „lăncierilor" nu aveau cum să nu remarce că de pe spatele tricourilor alb-roșii dispăruseră numele jucătorilor. În locul acestora s-au imprimat pe tricourile echipei din Amsterdam 3 puncte de suspensie. Simbolul universal al tăcerii, așa cum scrie presa batavă.
"Se pot senmala conturile de hateri"
Dincolo de tăcerea pe care Ajax o promovează împotriva celor care atacă și scriu lucruri murdare la adresa fotbaliștilor și nu numai, este o campanie ce-și dorește să atragă atenția asupra răspândirii pe rețelele de socializare a bullyingului și postărilor mizerabile, îndemnând la ură și la discriminare de orice tip. „Din păcate, cei care primesc astfel de amenințări nu sunt doar jucătorii noștri.
Dar aceasta este o abordare foarte răspândită și cu un mare impact auspra atâtor internauți. Punctele reprezintă simbolul universal al tăcerii, dar și un icon din meniul rețelelor sociale prin intermediul căruia se pot semnala conturile de la care pornesc acele fraze ofensive", a explicat, printr-un comunicat explicativ, clubul din Țările de Jos.
82% dintre batavi, victimele bullyingului!
Inițiativa lăudabilă a fost promovată atât de echipa masculină, cât și de cea feminină, în meciurile din week-end-ul trecut. În fiecare lună, dezvăluie Gazzetta dello Sport, fiecare din jucătorii lui Ajax primesc 1.500 de mesaje online de insultă, conform datelor aflate în posesia clubului batav.
Mai mult, bullyingul a devenit un fenomen global, cu milioane de oameni atacați pe net. Statisticile publicate în Țările de Jos vorbesc despre un procent de 82% dintre batavi care au fost măcar o dată victimele haterilor online. Însă, doar 25% dintre cei atacați fac ceva pentru a-i combate și a-i depista pe cei vinovați de bullying!
{{text}}