Liga 1

Când era la Dinamo râdeau de el, acum l-au aplaudat după înfrângere, din postura de adversar: „Dacă vor face așa, se vor salva! M-aș bucura”

Daniel Popa, 28 de ani

Articol de Eduard Apostol  —  marţi, 12 decembrie 2023

Daniel Popa, 28 de ani, a oferit assist-ul pentru golul victoriei, al lui Dan Nistor, în Dinamo - U Cluj (0-1), apoi le-a oferit tricoul ultrașilor din PCH. Atacantul ardelenilor a mărturisit ce sentimente mai are pentru ”câini”

Daniel Popa, 28 de ani, a fost titular pentru trupa lui Ioan Ovidiu Sabău în Dinamo - U Cluj (0-1), a oferit assist-ul din care Dan Nistor a marcat golul victoriei. Atacantul a evoluat fără menajamente împotriva echipei la care s-a lansat în fotbalul de pe prima scenă.

Actualul vârf al ardelenilor a fost mereu sub presiune în perioada în care a jucat în Ștefan cel Mare. În afara unui hattrick cu Academica Clinceni (4-2), în august 2019, Daniel a fost în frecvente rânduri criticat de către suporteri. Fanii nu l-au menajat deloc, deși, uneori, "intra ca boxerii", prindea câteva minute pe meci.

Din 107 meciuri adunate în tricoul alb-roșu, Popa a avut doar 7 în care a fost integralist! A înscris de 17 ori și a mai bifat 9 assist-uri, în toate competițiile. După ce a plecat din Ștefan cel Mare, la capătul unor stagiuni în care a fost mai multe împrumutat, a dus-o mai bine.

De la Chindia a fost transferat și în Coreea de Sud, la Daejeon, iar din vara trecută a semnat cu U Cluj.

5goluri în 18 etape a marcat Popa pentru U Cluj. Mai are și 3 assist-uri

Daniel Popa despre postura de pasator: "De obicei, Dan Nistor îmi oferea assist-ul"

>

La finalul partidei din Capitală, după ce au salutat și au cântat alături de suporterii clujeni prezenți pe arena "Arcul de Triumf", Popa și-a urmat nașul, pe Dan Nistor, și a venit în fața galeriei lui Dinamo la salut! Mai mult, la fel ca decarul lui U, atacantul le-a oferit tricoul de joc ultrașilor din PCH.

Unul dintre cei mai apostrofați fotbaliști dinamoviști de către spectatorii de la tribuna a II-a, cea deasupra intrării la vestiare, a stadionului din Ștefan cel Mare i-a aplaudat, la rândul său, pe fanii "câinilor" prezenți luni seară la partidă și a avut cuvinte de apreciere la adresa roș-albilor.

"Victorie mare pentru U. Am făcut un meci mai defensiv, dar mă bucur că am învins. De obicei, era invers, Dan Nistor îmi pasa mie. Chiar sunt bucuros", a reacționat Popa într-un interviu acordat GSP.ro.

Și eu, și Nistor avem amintiri frumoase, cu galeria, care e foarte frumoasă. Atât timp cât am jucat la Dinamo, am simțit încurajările galeriei. Am dorit să ne arătăm respectul
Daniel Popa, atacant U Cluj

Cum vede posibilă Daniel Popa salvarea lui Dinamo de la retrogradare: "În iarnă, câteva transferuri tari"

Vizavi de șansele de salvare ale "câinilor", împotmoliți de luni bune pe penultimul loc în clasament, la 11 puncte distanță acum de FCU Craiova, o poziție mai sus pe tabel, Popa este optimist.

"Sunt momente grele, îmi doresc ca Dinamo să treacă peste ele. Dinamo are echipă bună. Cu câteva transferuri, tari, cred că-și va reveni. Îmi doresc să se salveze. Merită acești suporteri mai mult", a punctat Daniel.

U Cluj este o echipă bună, care muncește în fiecare zi. Avem un staff bun, iar conducerea e alături de noi în fiecare moment, se vede pe teren rezultatul

Dinamo e o echipa bună, de tradiție, suporterii bagă bani din propriile buzunare. Dinamo nu m-a tratat rău, dacă nu era Dinamo poate că nu jucam în prima ligă. Am avut rezultate și sper să-și revină. Depinde numai de ei, de staff, conducere, dar nu au echipă rea

Daniel Popa, atacant U Cluj

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.