Handbal

Protest după „șocul” sferturilor de finală de la CM de handbal: „Nicio urmă de fair-play! Parcă nici nu simți că e un turneu final”

Per Johansson, nemulțumit de organizarea Campionatului Mondial de handbal feminin / FOTO: Imago

Articol de Adrian Jitea  —  miercuri, 13 decembrie 2023

Per Johansson, selecționerul naționalei de handbal feminin a Olandei, s-a plâns de programarea meciurilor și de condițiile de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Naționala lui a fost eliminată în sferturile de finală de Norvegia, scor 23-30. 

Duminică, la ora României 17:30, Olanda a disputat ultimul meci din faza grupelor principale, victorie 29-21 contra Spaniei. Partida a fost programată în sala din Frederikshavn, Danemarca.

În ultimul „sfert” al zilei de marți, de la ora 21:30, batavele au fost înfrânte de Norvegia, una dintre gazdele turneului. Meciul s-a jucat la Trondheim, în fieful norvegiencelor, cu 7.514 spectatori în tribune. A fost un duel al ultimelor două campioane mondiale. 

Per Johansson, protest după eliminarea de la Campionatul Mondial de handbal feminin

Per Johansson, fost antrenor la CSM București în două rânduri, în prezent selecționer al Olandei, s-a plâns de organizare. 

„Nu e nicio urmă de fair-play când o națională trebuie să zboare chiar în ziua în care este programat meciul. Nu mai putem vorbi de egalitate de șanse. Parcă nici nu mai simți că participi la un Campionat Mondial”, s-a plâns Per Johansson, potrivit Europamester.

Per Johansson, nemulțumit de organizarea Campionatului Mondial de handbal feminin / FOTO: Imago

Cum arată sferturile de finală la Campionatul Mondial de handbal feminin: 

  • Franța - Cehia » 33-22 
  • Olanda - Norvegia » 23-30 
  • Suedia - Germania » miercuri, ora 18:30 
  • Danemarca - Muntenegru » miercuri, ora 21:30

VIDEO. Rezumatul sfertului de finală Norvegia - Olanda, scor 30-23

Citește și alte știri din handbal:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.