Liga 1

Rapid pregătește lovitura iernii! Golgheterul pe care Mircea Lucescu n-a reușit să-l aducă la Dinamo Kiev e la un pas de Giulești

Daniel Paraschiv

Articol de Aurelian Botezatu  —  miercuri, 13 decembrie 2023

Daniel Paraschiv (24 de ani), atacantul lui Hermannstadt, este pe lista Rapidului pentru mercato din ianuarie. Giuleștenii vor să se întărească în compartimentul ofensiv, „subțiat” după plecarea lui Marko Dugandzic, în Arabia Saudită, şi accidentarea lui Albion Rrahmani.

În condițiile în care Rapid traversează o perioadă dificilă, finanțatorul Rapidului, Dan Șucu, anunță noi achiziții în mercato hibernal. 

Ofensiva e principalul compartiment vizat, în condițiile în care plecarea lui Marko Dugandzic, în Arabia Saudită, și accidentarea lui Albion Rrahmani se resimt puternic: doar 3 goluri marcate în ultimele 5 partide (3 remize albe și două eșecuri).

Interesul pentru Daniel Paraschiv se confirmă. Dar Rapidul are concurență de „afară”

Foarte sus pe lista giuleștenilor se află „vârful” lui FC Hermannstadt, Daniel Paraschiv, potrivit orangesport.ro, informație confirmată și de sursele GSP.RO. Însă pentru Paraschiv au concurență puternică.

„Nu este nicio discuție despre Paraschiv din partea FCSB-ului. Există interes pentru Paraschiv, dar din străinătate. Din România încă nu avem nicio discuție.

Dacă va fi o ofertă concretă, dacă și noi, clubul, și Paraschiv vom fi mulțumiți, există posibilitatea unui transfer. Sunt doar discuții, tatonări”, a spus Dani Coman, la Digi Sport.

11 goluria marcat Daniel Paraschiv în 2023, fiind unul dintre cei mai buni marcatori din Superligă

Negocierile cu clubul din Ungaria sunt avansate

Unul dintre finanțatorii lui FC Hermannstadt, Claudiu Rotar, a venit cu precizări, la Pro TV: „Pentru Daniel Paraschiv există interes din Ungaria și Polonia”. Iar Gazeta Sporturilor a aflat că tratativele cu gruparea de primă ligă din Ungaria sunt într-un stadiu destul de avansat.

În acest sezon din Superliga, Paraschiv a bifat 6 goluri și 3 assisturi în 18 partide. Are o cotă de piață cifrată la 1 milion de euro, exact cât solicită și Rotar.

Soluția „de avarie” pentru Rapid: Virgile Pinson, de la Botoșani

Dacă „vârful” lui Hermannstadt va opta în cele din urmă pentru un transfer în străinătate, Rapidul ar mai avea varianta Virgile Pinson, de la FC Botoșani.

Pinson ar fi ieftin, având o cotă de piață de doar 300.000 de euro, dar nici nu are cine știe ce realizări. În toate competițiile acestei stagiuni, el a înscris o singură dată și a dat doar o pasă de gol în 18 meciuri.

A refuzat transferul la Dinamo Kiev!

Daniel Paraschiv putea ajunge la Dinamo Kiev la începutul acestui an. Mircea Lucescu l-a dorit insistent și era gata să plătească 1,2 milioane de euro pentru a-l transfera.

Atacantul a refuzat însă oferta din cauza războiului din Ucraina, temându-se pentru siguranța sa. Pe adresa lui Hermannstadt mai veniseră atunci oferte de la MOL Fehervar (700.000 de euro) și Universitatea Craiova (400.000).

VIDEO. Detalii despre transferul ratat de Daniel Paraschiv în MLS: „Au venit aici să-l vadă”

>

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.