Handbal

Naționala care a eliminat România de la CM de handbal, demolată în sferturile de finală » Doar 6 goluri marcate în prima repriză

+5 Foto
Suedia a învins Germania, scor 27-20, și s-a calificat în „sferturile” Campionatului Mondial de handbal feminin. / FOTO: Imago

Articol de Adrian Jitea  —  miercuri, 13 decembrie 2023

Suedia a învins Germania, scor 27-20, și s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin. Naționala nordică va juca în penultimul act contra Franței.

Germania este naționala care a curmat visul olimpic al României. Nemțoaicele au învins reprezentativa tricoloră în faza grupelor principale, scor 24-22, suficient pentru a se califica în sferturile de finală.

Suedia, nicio emoție cu Germania în „sferturile” Campionatului Mondial de handbal feminin 

Elevele lui Markus Gaugisch și-au atins limita. Astăzi, la Herning, n-au avut nicio șansă în fața Suediei.

Nordicele au oferit o lecție defensivă în prima repriză, una în care au încasat doar 6 goluri. Tabela arăta 16-6 după primele 30 de minute, suficient ca selecționerul Tomas Axner să își odihnească din vedete și să pregătească deja semifinala.

Naționala Suediei a lovit din toate pozițiile, 4 jucătoare terminând partida cu câte 5 goluri: Olivia Mellegard, Linn Blohm, Nathalie Hagman și Jamina Roberts. Au mai contribuit la calificare: Jeny Carlson (4), Elin Hansson (2) și Tyra Axner (1).

6.613 spectatoriau asistat la duelul dintre Suedia și Germania

Suedia, a doua oară în semifinale la un Campionat Mondial

Pentru Suedia este doar a doua calificare în semifinalele unui Campionat Mondial. A mai atins această fază în 2017.

Pe 15 decembrie, de la ora 18:30, suedezele vor înfrunta reprezentativa Franței.

În cealaltă semifinală s-a calificat deja Norvegia. Ultima echipă din careul de ași va fi stabilită astăzi, de la ora 21:30, în duelul Danemarca - Muntenegru.

VIDEO. Rezumatul meciului România - Germania, cel care a trimis acasă naționala tricoloră de la CM de handbal feminin 

Citește și alte știri din handbal:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.