Tenis

Nick Kyrgios „mătură” cu legenda tenisului: „El l-a făcut de rahat, Djokovic l-ar mânca de viu!”

Nick Kyrgios și Novak Djokovic la Wimbledon 2022 Foto Imago

Articol de Luminița Paul  —  Wednesday, 13 December 2023

Australianul Nick Kyrgios, 28 de ani, e de părere că titani ai generației trecute, precum Pete Sampras sau Boris Becker, nu ar fi la fel de competitivi în tenisul actual

Kyrgios, finalist la Wimbledon 2022, nu este de acord cu cei care susțin că unele legende ale tenisului din generațiile trecute, precum Pete Sampras, spre exemplu, ar face față jocului modern, unul rapid, puternic, mult mai fizic.

„Jocul era atât de lent atunci”, a observat Kyrgios. „M-am uitat la Boris Becker și nu vreau să spun să nu erau buni pentru vremea lor, dar să afirmi că ar fi la fel de buni și acum este absurd”, a punctat el într-o discuție extinsă, pe mai multe teme, în The Athletic.

Sampras, acum în vârstă de 52 de ani, și Becker, 56, au fost, în acele timpuri, exemple de seamă ale jocului ofensiv, servind puternic și venind în mod constat imediat la fileu.

7 titlurila Wimbledon a cucerit Pete Sampras la Wimbledon între 1993 și 2000, record depășit de Roger Federer, cu 8 trofee

„Un serviciu tare avea în perioada aceea între 197 și 200 de kilometri pe oră. Tipi ca mine trimit mingi cu 220 în colțuri în mod constant. Este cu totul altă poveste”, adaugă australianul.

Nick Kyrgios: „Hewitt l-a distrus pe Sampras”

Apoi nuanțează discursul. „Nu spun că nu ar fi găsit o cale, fiecare dintre ei. Dar serviciu-voleu, ca să faci așa tot timpul acum ai nevoie să servești mereu cu 220.

Pete Sampras la serviciu într-o imagine din 1997 Foto Imago

Dacă aluneci un pic sub, frate, Djokovic te mănâncă de viu. Te mănâncă de viu. Frate, Lleyton Hewitt l-a distrus pe Sampras într-un an la US Open. El a fost prototipul celui care poate returna serviciul”, a elaborat Nick, uitând totuși că Andre Agassi era, în acele timpuri, probabil cel mai bun jucător la retur.

21de titluri majore pe suprafețe rapide are Novak Djokovic în palmares, din totalul său de 24: 10 la Australian Open, 7 la Wimbledon, 4 la US Open

„Lleyton l-a făcut pe Sampras să arate de rahat. Ce ar face Djokovic cu cineva precum Sampras? Ar curăța tot. Dacă Hewitt a reușit, Djokovic l-ar distruge. L-ar mânca de viu”, a insistat australianul.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.