Liga Campionilor

Brigada lui Istvan Kovacs, nota 2 în Record » Asistentul Marinescu și-a prezentat scuzele, însă portughezii nu l-au iertat

Istvan Kovacs îi arată cartonașul galben lui Sergio Conceicao / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  joi, 14 decembrie 2023

Presa portugheză nu i-a iertat pe „centralul” Istvan Kovacs și pe asistentul Vasile Marinescu pentru confuzia creată la primul gol al lui Șahtior, când FC Porto conducea (doar) cu 1-0.

Meciul lui FC Porto cu Șahtior Donețk s-a încheiat cu bine pentru portughezi. Au câștigat mai clar decât o arată scorul final, 5-3, și sunt în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Dar brigada de arbitri, cu Istvan Kovacs la centru, Vasile Marinescu și Ovidiu Artene la linii, a ieșit șifonată din cauza fazei petrecute în minutul 29, la scorul de 1-0 pentru amfitrioni.

Vasile Marinescu s-a grăbit să ridice steagul, Istvan Kovacs a lăsat faza să curgă

Pe atacul lui Șahtior, asistentul Marinescu s-a grăbit să semnalizeze o aparentă poziție de ofsaid la ucraineanul Zubkov, iar apărătorii lui Porto s-au oprit. Kovacs, în schimb, a făcut semn ca jocul să continue, Zubkov a centrat în fața porții, iar Sikan a trimis balonul în plasă.

Golul a fost validat, după analiza VAR, dar jucătorii lui Sergio Conceicao l-au asaltat cu proteste pe „centralul” din Carei, reproșându-i faptul că el și Marinescu i-au pus pe picior greșit prin deciziile luate.

Record: „Reacția asistentului n-a fost la nivelul celor așteptate în această competiție”

„Nu este o «eroare de arbitraj» (în conformitate cu Legile Jocului), dar reacția unuia dintre asistenții săi la primul gol al lui Șahtior nu a fost la nivelul celor așteptate în această competiție.

A existat și o infracțiune înaintea celui de-al doilea gol al echipei ucrainene. Nefericit”, l-a încondeiat reputatul cotidian Record pe Kovacs. Jurnaliștii portughezi i-au dat nota 2, pe o scară de la 1 la 5, dar e un calificativ pentru întreaga brigadă.

Un al cotidian portughez, O Jogo, a comentat astfel gafa din minutul 29: „Seara de miercuri a avut totul pentru a fi liniștită pentru echipa de arbitri, dar primul asistent, Vasile Florin Marinescu, a complicat-o la golul de 1-1.

Din tribune a venit un cor de fluierături și, lângă bancă, a plouat cu cartonașe galbene pentru Sérgio Conceição, Vítor Bruno, Zaidu și Cláudio Ramos. După pauză, arbitrul István Kovács a vorbit cu Pepe și Zaidu, în ceea ce părea a fi o explicație a deciziei.”.

Sergio Conceicao spune că Vasile Marinescu și-a prezentat scuzele

Reporterii O Jogo au stat de vorbă și cu antrenorul Sergio Conceicao. „Asistentul și-a prezentat scuze, pentru că a ridicat steagul și jucătorii s-au oprit, dar noi primiserăm deja golul și nu era nimic de făcut, ceea ce nu este corect", a comentat antrenorul lui FC Porto.

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.