Liga 1

Sezonul trecut au rupt norii în Superliga, acum s-au dus în cap

Andrea Compagno nu mai e în grațiile patronului Gigi Becali

Articol de Alexandru Barbu  —  vineri, 15 decembrie 2023

Golgheterii Superligii 2022-2023, Marko Dugandzic (29 de ani) de la Al Tai și Andrea Compagno (27) de la FCSB, trec prin momente complicate.

Primii doi marcatori ai campionatului precedent au semnat 20+ reușite, Dugandzic de la Rapid 22, Compagno de la FCSB 20. Din 2004-2005 n-a mai avut Liga 1 doi fotbaliști care să ajungă la această bornă. În acea stagiune, Gigel Bucur (Sportul) și Claudiu Niculescu (Dinamo) înscriau câte 21 de goluri.

Marko Dugandzic și Andrea Compagno, umbre ale golgheterilor din sezonul trecut

Dugandzic și Compagno nu mai au același randament în acest sezon. Primul a plecat în septembrie de la Rapid la Al Tai în schimbul a două milioane de euro. 

În Arabia Saudită, croatul a reușit un singur gol în 11 apariții și se clasează cu formația antrenată de Reghecampf pe locul 11. Din cauza randamentului modest, Marko a pierdut echipa de start în precedentele 3 etape, în care a adunat, cumulat, numai 50 de minute.

Al doilea golgheter al campionatului anterior, Compagno a ajuns pe lista neagră la FCSB. Treptat a început să fie rezervă, iar acum Gigi Becali a anunțat că e dispus să renunțe la el contra unei sume modice, 500.000 de euro. Italianul a costat-o pe FCSB 1.500.000 €.

În ediția 2023-2024, Compagno a fost rezervă la FCSB în aproape 40% din totalul meciurilor. A reușit să mai înscrie de 4 ori.

2,5 milioane de euroe cota de piață pe care o are Dugandzic. Atât valorează și Compagno, potrivit portalului de specialitate Transfermarkt

Dugandzic a marcat o singură dată în Arabia Saudită

VIDEO. Gigi Becali, despre Miculescu: „La antrenamente e extraordinar, la meci se ascunde de minge”. Nici Compagno și Rotariu nu au scăpat de critici

>

Mai multe articole de actualitate: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.