Liga 1

A fost campion de 7 ori în Liga 1 și și-a anunțat abia acum retragerea, deși a luat decizia de aproape 1 an: „Nu mai am benzină. De ce să mă chinui?”

Giedrius Arlauskis

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 15 decembrie 2023

Lituanianul Giedrius Arlauskis, 36 de ani, a dezvăluit vineri, în premieră, că el s-a retras încă din februarie, după despărțirea de Universitatea Craiova.

Meciul cu Farul (1-2), disputat în februarie, pe când îmbrăca tricoul Universității Craiova, a fost pentru Giedrius Arlauskis ultimul din carieră. În partida amintită, portarul lituanian a provocat un penalty inexplicabil, şefii clubului i-au arătat ușa, iar acum a dezvăluit că acela a fost practic momentul în care a renunțat la fotbal.

„Când m-am despărţit de Craiova, vreau să anunţ în premieră că nu am mai vorbit cu nimeni, am decis că e gata cu fotbalul. M-am retras de atunci. Spun în premieră că m-am retras din fotbal, nu mai am benzină", este citat Arla de fanatik.ro.

Ce l-a determinat pe Giedrius Arlauskis să renunțe

Fostul internațional lituanian a spus exact ce l-a determinat să facă pasul înapoi. „Aveam nişte probleme de sănătate şi acum am rămas la umăr, la picioare, sunt avariat. După 18 ani de carieră de profesionist m-am avariat ca lumea.

Eram la Craiova, nu ştiu exact meciul, eram în timpul meciului şi echipa noastră era în atac, stăteam aşa şi mi-a venit în cap, ce mai caut eu aici? Am simţit că nu mai am nicio plăcere." a povestit el.

Când s-a gândit Giedrius Alrauskis prima oară la retragere

Arla a mărturisit că s-a gândit la retragere încă de la despărțirea de CFR Cluj, în septembrie 2021: „Aveam deja gânduri, voiam să mă retrag după ce am plecat de la CFR, am şi stat o perioadă lungă acasă, mă bătea gândul. M-a convins Marian Copilu, era atunci la Craiova, să vin să ajut.

Am decis că hai să mai încerc, să vedem dacă mai pot. Când a plecat Marian de la Craiova mi s-a tăiat şi mie, nu mai aveam nicio motivaţie, pe lângă problemele cu sănătatea, aşa că am decis să mă retrag. De ce să mă mai chinui?".

Giedrius Arlauskis a câștigat titlul în România cu 3 echipe diferite!

Portar cu 23 de selecții în reprezentativa Lituaniei, Giedrius Arlauskis a câștigat de 7 ori titlul în România, cu trei echipe diferite: CFR Cluj (5), FCSB (1) și Unirea Urziceni (1). 

El mai are în palmares o Cupă a României, luată în 2015, cu FCSB, două Supercupe, cu CFR Cluj, în 2019 şi 2021, şi o Cupă a Ligii, în 2015, cu FCSB.

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.