Handbal

Portărița lui CSM București, MVP în semifinala CM de handbal feminin » Franța s-a distrat cu Suedia și e pregătită pentru o finală de vis!

Laure Glauser, MVP în semifinala Franța - Suedia / FOTO: Imago

Articol de Adrian Jitea  —  Friday, 15 December 2023

Franța a învins-o pe Suedia, scor 37-28, și va înfrunta Norvegia în finala Campionatului Mondial de handbal feminin.

  • Norvegia este prima finalistă a Campionatului Mondial. S-a impus dramatic în fața Danemarcei, scor 29-28, gol marcat în ultima secundă a reprizelor de prelungiri
  • Finala Campionatului Mondial de handbal feminin este programată duminică, de la ora 20:00, liveTEXT pe GSP.ro.

Prima semifinală a Mondialului a fost palpitantă, decisă în favoarea Norvegiei după două reprize de prelungiri și o aruncare izbăvitoare în ultima secundă.

Franța, magistrală în semifinala Campionatului Mondial de handbal feminin 

A doua semifinală a fost mult mai calmă, chiar dacă golurile au curs cu o frecvență remarcabilă. Franța lui Olivier Krumbholz a demonstrat că știe și să atace, nu doar să ridice un zid în fața Laurei Glauser. Portărița de la CSM București a fost desemnată MVP-ul semifinalei pentru „paradele” din prima parte.

Franțuzoaicele au pornit ca din tun, au intrat la cabine cu un avantaj de 19-11. Partea secundă a fost și mai simplă. Suedia a atacat fără portar pe fiecare pozițional și a fost des pedepsită cu goluri din jumătatea adversă.

Tamara Horacek a fost cea mai bună marcatoare a partidei, cu 9 goluri. La triumful Franței au mai contribuit: Valentini (4), Foppa (4), Nze Minko (4), Flippes (3), Toublanc (3), Kanor (2), Granier (2), Grandveau (2), Zaadi (1), C. Lassource (1), D. Lassource (1) și Bouktit (1).

Franța - Norvegia, finala Campionatului Mondial de handbal feminin

Cele două finaliste au fost adversare și în faza grupelor principale. Nordicele porneau mari favorite, dar elevele lui Olivier Krumbholz s-au apărat magistral și s-au impus, scor 24-23, cu un gol marcat de Estelle Nze Minko în ultimul minut.

Dacă va ridica trofeul, Norvegia se va detașa în fruntea ierarhiei all-time. Nordicele au 4 titluri mondiale, la fel ca Rusia. Franța a cucerit medaliile de aur în două rânduri, în 2017 și 2003.

Franța și Norvegia s-au înfruntat de 4 ori în finala Campionatului Mondial:

  • 1999 » Norvegia - Franța 25-24 (după prelungiri) 
  • 2011 » Norvegia - Franța 32-24 
  • 2017 » Franța - Norvegia 23-21 
  • 2021 » Norvegia - Franța 29-22

VIDEO. Cum s-a calificat Franța în semifinalele CM de handbal feminin: rezumatul sfertului cu Cehia

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial de handbal feminin: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.