Liga 2

„Am început demersurile!” » Vestea momentului în Liga 2: „Schimbăm statutul și atacăm promovarea!”

+13 Foto
În ultima etapă din 2023, Corvinul s-a impus în Ghencea / Sursă foto: Facebook@ Steaua București

Articol de Remus Dinu  —  sâmbătă, 16 decembrie 2023

În amplul interviu publicat de Gazeta Sporturilor săptămâna aceasta, președintele Corvinului, Dan Colesniuc, a anunțat că hunedorenii au început deja să lucreze în culise la schimbarea statutului clubului. Obiectivul declarat e promovarea în Liga 1 la finalul sezonului 2024-2025.

Chiar și fără să dețină drept de promovare în actualul sezon, Corvinul se descurcă de minune în liga secundă. Formația antrenată de Florin Maxim, abia promovată din Liga 3, e surpriza campionatului și ocupă locul secund la finalul anului, un singur punct sub liderul Șelimbăr.

În prezent, Corvinul se numără printre echipele de drept public împiedicate de lege să activeze în primul eșalon. În aceeași situație ingrată mai sunt Steaua, Reșița, Șelimbăr, Slatina, Alexandria, Tunari și Dumbrăvița. Contextul se va schimba la Hunedoara începând cu următoarea ediție, a anunțat președintele alb-albaștrilor.

Corvinul își pregătește revenirea în „A”: „Au început demersurile! Sezonul următor vom ataca promovarea!”

S-a dat deja drumul demersurilor pentru schimbarea statului și transformarea într-o societate pe acțiuni, care să ne permită visul de a reuși să ne întoarcem în prima ligă.

Noi, în două-trei luni, sperăm să fie gata toate actele, doar că nu se poate schimba regulamentul în timpul campionatului și trebuie să așteptăm.

Dar așa cum am făcut atunci când am ratat prima dată promovarea în Liga 2, așa o să stăm cuminți și acum, la locul nostru. Ne vedem de treabă și sezonul următor vom ataca promovarea în Liga 1”, a afirmat Dan Colesniuc, fost fotbalist la Corvinul în anii '80, în exclusivitate pentru GSP.ro.

+13 Foto
Hunedorenii au renăscut din propria-i cenușă / Sursă foto: Facebook@ Corvinul

Spuneam la început că obiectivul nostru ar fi play-off-ul. Cei cu care discutam îmi spuneau că sunt ambiții cam mari. Am făcut un cantonament foarte serios, ne-am văzut de treabă, iar rezultatul s-a văzut. Am ajuns pe locul doi. Și nu doar că suntem pe locul 2, dar, după părerea multora, suntem o echipă solidă! Nu e ceva de moment, avem o echipă care chiar are ceva potențial. 

- Dan Colesniuc, președinte Corvinul Hunedoara

Hunedoara va beneficia în anii următori și de un stadion nou, construit cu bani de la Guvern. Proiectul demolării vechii arene a intrat în linie dreaptă.

VIDEO Regulile lui Florin Maxim la Corvinul Hunedoara: „Noi nu bem alcool!”

>

Citește și alte știri despre Corvinul Hunedoara:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.