Tenis

Altă așteptare chinuitoare? Apropiatul Simonei Halep, despre ce urmează la TAS: „Asta e problema, nu e chiar așa ușor”

Urmează luni decisive pentru viitorul Simonei Halep / Sursă foto: Imago Images

Articol de Remus Dinu  —  sâmbătă, 16 decembrie 2023

Adrian Marcu, 62 de ani, vicepreședinte al Federației Române de Tenis și un apropiat de-ai Simonei Halep, estimează luni apăsătoare de incertitudine în ceea ce privește apelul înaintat la Lausanne de fostul lider mondial.

La începutul săptămânii, TAS a anunțat, în mod oficial, că Simona Halep va fi audiată în perioada 7-9 februarie. Ce nu se știe cu exactitate e momentul în care sportiva din România va afla verdictul de care depinde continuarea sau nu a carierei sale

Într-un interviu oferit Gazetei Sporturilor, Adrian Marcu a abordat o poziție precaută.

Adrian Marcu, despre apelul înaintat la TAS de Simona Halep: „O să dureze ceva”

„Eu îmi doresc și îi doresc să i se spună că poate să joace, că a fost o contaminare sau că nivelul de substanță era foarte mic și nu putea fi considerat doping.

Problema e că nu o să asistăm în februarie (n.r. - la un verdict). Dacă stai să te uiți, rezultatele după audieri au venit la cinci-șase luni. 

Până vine verdictul sunt întâi audierile, tu vii cu nu știu ce... Din câte am înțeles, dosarul avea 8.000 de pagini. Cineva trebuie să le citească, nu e chiar așa ușor. Cred că o să dureze ceva, dar să sperăm că o să iasă bine”, a afirmat Marcu.

N-ar fi prima oară pe durata acestui caz când Simona Halep devine prizoniera incertitudinii. De când a fost suspendată provizoriu, sportiva din România a așteptat luni bune pentru a fi audiată de tribunalul independent Sport Resolutions, moment petrecut în iunie 2023. Decizia a venit abia în septembrie.

Gazeta Sporturilor a prezentat zilele trecute o retrospectivă a cazurilor de dopaj din tenis ajunse pe masa instanței din Elveția

Când va veni decizia? Totul depinde de complexitatea cazului. În procesele Mariei Sharapova, Sarei Errani, a lui Marin Cilic și a lui Mikeal Ymer s-a ajuns la un verdict după o perioadă variabilă de timp.

Scurtă cronologie a cazului Simonei Halep

  • 7 octombrie 2022 » românca a primit scrisoarea de informare, iar pe 26 octombrie a fost intervievată de ITIA după un test pozitiv la roxadustat care data pe 29 august 2022
  • 19 mai 2023 » Simona Halep este acuzată de încă o încălcare a regulilor antidoping, de data aceasta fiind vorba de iregularități în pașaportul biologic
  • 28 și 29 iunie 2023 » au avut loc audierile la Sport Resolutions după mai multe amânări cerute de ITIA
  • 11 septembrie 2023 » Decizia Sport Resolutions a fost pronunțată, românca fiind suspendată patru ani
  • 7-9 februarie 2024  » Urmează audierea la TAS

VIDEO Raluca Olaru, întrebată despre situația Simonei Halep: „Sunt sigură că nu a vrut să facă asta”

>

Citește și alte știri despre Simona Halep:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.