Universitatea Craiova a remizat acasă cu Poli Iași, 2-2, și a ratat o șansă bună de a se apropia de primul loc. Juveții au condus cu 2-0 la pauză, însă prestația teribilă din repriză secundă teribilă i-a costat scump, moldovenii reușind să plece cu un punct de pe „Oblemenco”.
Egalați de la 2-0, oltenii continuă să sufere la capitolul din cauza căruia au mai tras ponoase în acest campionat: atitudinea și modul în care echipa gestionează reprizele secunde ale partidelor. Iar cu excepția lui Mitriță, fotbaliștii Universității și-au dezamăgit propriii suporteri, la ultima apariție în Bănie din acest an.
Mai jos, trei concluzii după „thriller-ul” cu Poli Iași.
1. Aici suferă Craiova! Juveții au dispărut din nou după pauză
Un amănunt problematic încă nerezolvat de Petev, „moștenit” de la predecesorii săi, e relaxarea cu care echipa sa gestionează reprizele secunde. Sau lejeritatea cu care scapă printre degete diverse momente favorabile.
Oltenii au intrat cu un avantaj liniștitor la pauză, 2-0, dar imprudența lui Crețu din propriul careu a readus-o în joc pe Politehnica Iași. Apoi, Laurențiu Popescu a intervenit defectuos la lovitura liberă bătută pe centru de Alin Roman, iar oaspeții au egalat.
Nu mai departe de finalul săptămânii trecute, fix când Universitatea reușise s-o egaleze pe Hermannstadt, visarea a cuprins din nou defensiva Craiovei, iar Sibiul a punctat pentru 2-1.
Problema persistă în Bănie, ea existase și până la instalarea lui Petev. Universitatea a condus-o la pauză și pe FCU, dar rivala din oraș a egalat, chiar a controlat repriza secundă a acelui derby.
Iar exemplele continuă: alb-albaștrii au luat trei de la Petrolul în repriza a doua și au scăpat victoria cu U Cluj în prelungiri. Din 23 septembrie, zece dintre cele 13 goluri încasate de Craiova au venit în repriza secundă!
2. Petev nu stă cu nimeni la discuții
Bulgarul, pentru care meciul cu Poli Iași a fost unul cu o încărcătură ridicată, tatăl sau încetând din viață înaintea partidei, are meritul de a fi instaurat cât de cât ordinea în echipă. Mai important decât orice, Petev demonstrează că nu face concesii cu nimeni.
Tehnicianul l-a trecut pe bancă pe Ivan după prestația modestă de la Sibiu, în timp ce Raul Silva nici n-a mai prins lotul. Iar pe Ișfan, pe care-l reintrodusese în circuit etapa trecută - decizie drastic critcată de fani - l-a lăsat din nou rezervă neutilizată.
3. Dublu efect: Alexandru Mitriță, „pansament” pentru Universitatea Craiova și mesaj ferm pentru Edi Iordănescu. Dar nici el nu e de ajuns!
Mai rapid, mai puternic. Din momentul în care naționala și-a asigurat biletele pentru EURO, Mitriță s-a transformat în motorul Universității, extrema recăpătându-și tonusul pe care-l afișase la începutul campionatului.
La Galați, de exemplu, a marcat un hat-trick în chiar primul meci al Craiovei de după acțiunea naționalei cu Israel și Elveția, apoi a fost printre cei mai buni olteni în victoria cu CFR Cluj, punctând și în înfrângerea de la Sibiu.
Iar acum, împotriva Iașiului, a fost determinant în prima repriză: gol și contribuție decisivă la reușita lui Roguljic. Prin bocancul lui trecuse și golul lui Markovic din prelungiri, anulat după analiza efectuată în cabina VAR.
{{text}}