Real Madrid și Barcelona vor fi recompensate fiecare cu 1 miliard de euro în cazul în care Curtea Europeană de Justiție va da joi aviz favorabil Super Ligii Europei, competiția de 15 miliarde creată ca o mare rivală a Ligii Campionilor, „regina” UEFA!
Joi, 21 decembrie, la ora 10:30 dimineață, se așteaptă verdictul Curții Europene de Justiție în cazul Super Ligii! UEFA speră ca această hotărâre să îi dea câștig de cauză și să îndepărteze competiția paralelă care amenință de câțiva ani Liga Campionilor.
În același timp, Bernd Reichart, directorul general A22 Sports Management, compania care conduce proiectul Super Ligii Europei (SLE), susține că va fi o decizie favorabilă SLE din partea Curții de Justiție, care va considera că UEFA nu are monopol asupra întrecerilor continentale. Și, astfel, Super Liga va prinde viață.
Real Madrid și Barcelona, singurele cluburi fondatoare care n-au abandonat proiectul Super Ligii!
Anunțată pe 18 aprilie 2021, la miezul nopții, cu 12 mari cluburi fondatoare, SLE a dispărut două zile mai târziu, când zece din cele 12 mari puteri s-au retras, mai ales din cauza presiunii fanilor. Dar Real Madrid și Barcelona au rezistat cu acest proiect.
De aceea, dacă Super Liga va porni la drum oficial de joi, Real și Barcelona vor încasa fiecare un miliard de euro în calitate de grupări fondatoare, a anunțat cotidianul catalan Mundo Deportivo.
Cu banii Super Ligii, „Real și Barcelona ar scăpa dintr-o dată de toate problemele financiare”
Investitorii ar pregăti 15 miliarde pentru lansarea competiției. Ei ar păstra 15% din viitoarea cifră de afaceri a turneului și ar oferi o parte din restul de 85% celor doi membri fondatori, Real și Barcelona, care ar primi și un bonus pentru că nu au renunțat nicio clipă la planul Super Ligii.
„Cu un miliard de euro, Real și Barcelona ar scăpa dintr-o dată de toate problemele financiare cu care se confruntă”, a comentat Mundo Deportivo.
Super Liga Europei va include și cluburi de plan secund, ca Steaua Roșie și Anderlecht
„Va fi un format care va include peste 60 de cluburi”, a anunțat Reichart. Nu este vorba doar de superforțe ale fotbalului european, ci și echipe de nivelul doi sau trei, de genul lui FC Porto, Benfica, PSV Eindhoven, Feyenoord, Steaua Roșie Belgrad și Anderlecht.
UEFA și Asociația Europeană a Cluburilor (ECA) au făcut în ultimul timp o campanie printre grupările continentale pentru a fi sigure că, și în cazul unei hotărâri favorabile SLE, acestea vor continua în competițiile UEFA: Liga Campionilor, Europa și Conference League.
{{text}}