Campionate

Debut la Milan, debut în Serie A la 18 ani și gol după 18 minute! Părinții plângeau de fericire!

Jan-Carlo Simic (în centru), după golul său la debut în tricoul lui Milan Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  duminică, 17 decembrie 2023

Jan-Carlo Simic, 18 ani, internațional de juniori al Serbiei născut în Germania cu tată bosniac și mamă sârboaică, a jucat duminică în premieră la Milan (3-0 cu Monza). A intrat în minutul 23 și a marcat 18 minute mai târziu. În tribună, părinții lui plângeau de bucurie.

O zi foarte frumoasă pentru AC Milan. Duminică, 17 decembrie, o zi pe care unul dintre jucătorii rossoneri nu o va uita niciodată. Ziua debutului la seniori. Ziua debutului cu gol marcat în Serie A.

Jan-Carlo Simic a jucat numai în Germania la juniori. Milan a plătit 1 milion pentru el!

Jan-Carlo Simic, 18 ani, e un simbol al globalizării. Născut pe 2 mai 2005 în Germania, la Nurtingen, Baden-Wurttemberg, are tatăl bosniac și mama sârboaică și a jucat numai la naționalele Serbiei U16, U17, U18 și U19. Iar acum a înscris pentru Milan, în campionatul italian.

Fundașul central, care a crescut la juniorii lui Hegnach, Stuttgarter Kickers și VfB Stuttgart, a ajuns în vara lui 2022 în Lombardia, Milan plătind un milion de euro în schimbul său.

Jan-Carlo Simic l-a înlocuit pe Pobega, accidentat

Simic a evoluat la Primavera și, în acest sezon, antrenorul Stefano Pioli l-a promovat la prima echipă. În patru meciuri, numele lui a apărut pe foaia jocului, fără a fi folosit însă.

Astăzi, duminică, a fost o sărbătoare pentru Jan-Carlo la 3-0 cu Monza. Părinții lui erau în tribunele San Siro. Ar fi trebuit să fie altă etapă ca rezervă pentru adolescent, dar în minutul 23 Pobega s-a plâns de dureri musculare. Și Pioli l-a chemat pe Simic. Debut la Milan, în Serie A.

Jan-Carlo Simic, șut sub transversală. Stare de exaltare. Fericire maximă după gol

Doar 18 minute mai târziu, exact cifra vârstei sale, Rafael Leao a centrat puternic în în fața porții și tocmai Simic, urcat în atac, a pus latul și a propulsat mingea sub bara transversală.

Jan-Carlo Simic (în centru) urlă de fericire, înconjurat de colegii de la Milan Foto: Imago

În tribune, mama și tatăl lui plângeau de bucurie. El plutea într-o stare de exaltare, de fericire maximă. L-a îmbrățișat pe Leao, mulțumindu-i pentru assist, a urlat față în față cu Pulisic, au năvălit și rezervele pe el. Nu a uitat să-l îmbrățișeze pe Pioli.

Luna trecută, Francesco Camarda a devenit cel mai tânăr jucător din Serie A

Gazzetta dello Sport și-a amintit că, în 2008, Paloschi a debutat și a înscris la 18 secunde după ce a pășit pe teren. Simic a avut nevoie de 18 minute.

Pe 25 noiembrie, la 1-0 cu Fiorentina în campionat, alt start minunat în rossonero. Francesco Camarda l-a înlocuit pe Luka Jovic în minutul 83, devenind cel mai tânăr jucător din istoria Serie A, la 15 ani și 260 de zile.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.