Liga 1

„Masochismul” la olteni. Câte puncte a făcut cadou echipa lui Rotaru

Sorin Cârțu, 67 de ani, nu și-a putut stăpâni frustrarea după remiza Universității cu Poli Iași (2-2)

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 18 decembrie 2023

Universitatea Craiova a făcut cadou numai în acest sezon 8 puncte, în 4 partide în care a condus multă vreme ostilitățile. Ar fi fost la egalitate cu liderul FCSB (41 puncte).

Remiza cu Poli Iași (2-2), din week-end, a venit să contureze „imaginea” la care Universitatea Craiova „lucrează” de mai multă vreme. Aceea de echipă generoasă cu adversarii săi.

Sau, cum a caracterizat-o fostul său președinte Sorin Cârțu, „masochistă”. Care găsește satisfacție în propria-i suferință, decădere sau umilire.

Alex Crețu și Laurențiu Popescu le-au pus pe tavă ieșenilor un punct

Contra lui Poli, Universitatea a intrat în pauză cu 2-0 pe tabelă. Dar în partea secundă a a dat din mână o victorie ca și asigurată! Alex Crețu a provocat un penalty și i-a readus pe moldoveni în joc, apoi a gafat portarul Laurențiu Popescu.

La o lovitură liberă bătută de Alin Roman, goalkeeperul juveților a respins balonul în plasa propriei porți, sub „transversală”. Și s-a terminat, după cum se știe, 2-2. Două puncte pierdute sau făcute cadou.

După meci, Sorin Cârțu a „explodat”. „Cred că dacă eram antrenor la echipa asta spărgeam tot prin vestiare, la ce s-a întâmplat. Și nu înțeleg deloc. Am o stare așa confuză.

Sentimentele sunt amestecate. Nici nu știi ce să faci: să critici, să încerci să cauzi motive. Așa masochism cum este la echipa asta eu n-am văzut la nimeni", a comentat fostul președinte al clubului, citat de Fanatik.

Cum au pierdut juveții alte 6 puncte

Universitatea a mai pierdut astfel încă 6 puncte! La 0-0 cu Oțelul, în turul sezonului regulat, a avut partida tot timpul în mână. Dar jucătorii pregătiți atunci de Eugen Neagoe s-au întrecut în ratări, bifând și 3 bare!

Apoi a venit acel 1-1 cu U, de la Cluj. Altă partidă în care juveții au făcut multă vreme un joc bun, au condus cu 1-0, pentru ca în prelungiri (90+1) să se vadă egalați. Autorul golului, tocmai fostul lor coechipier, Dan Nistor!

Nu le-a fost de ajuns! La Voluntari, într-un meci destul de anost, Alex Mitriță a avut decizia în bocanc. Însă a ratat penalty-ul acordat în minutul 53 și s-a terminat 0-0!

Și-n Gruia, cu CFR Cluj, Universitatea Craiova s-a văzut egalată. Dar remiza a fost justă

Și la 1-1 cu CFR, în Gruia, oltenii au condus pe tabelă, printr-un gol marcat de Alex Crețu (10), pentru a fi apoi egalați (Yeboah, minutul 39).

Numai că, așa cum a decurs derby-ul, se poate vorbi mai degrabă de un punct câștigat decât de două pierdute.

Sorin Cârțu știe care sunt vinovații

Sorin Cârțu știe cine e responsabil pentru „masochismul” alb-albaștrilor. „Primii pe care îi certam și le imputam ceea ce s-a întâmplat pe teren sunt jucătorii ăștia cu experiență: Bancu, Mitriță, Kurtic, Koljic, Mateiu.

41 de punctear fi avut acum Universitatea Craiova, dacă nu era atât de generoasă cu adversarele sale. Ar fi fost la egalitate cu FCSB, în frunte

Pe ei i-aș fi certat primii. Nu poți să accepți să se întâmple așa ceva. Să ai un adversar în genunchi și apoi să faci egal cu ei", a comentat, dezamăgit, Sorinaccio.

>

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.