Liga 1

E unic în ultimii 4 ani și a „mazilit” 6 fotbaliști de la FCSB

Timp de peste 4 sezoane, Valentin Crețu, 34 de ani, a fost singura constantă de la FCSB pentru postul de fundaș dreapta. În acest interval, roș-albaștrii au renunțat la 6 fotbaliști de pe poziția lui Crețu

Articol de Alexandru Barbu  —  marţi, 19 decembrie 2023

Timp de peste 4 sezoane, Valentin Crețu, 34 de ani, a fost singura constantă de la FCSB pentru postul de fundaș dreapta # În acest interval, roș-albaștrii au renunțat la 6 fotbaliști de pe poziția lui Crețu

Criticat uneori de fani, dar mai ales de propriul patron, Crețu mai are contract cu FCSB până la finalul anului în curs. Becali e tentat totuși să-i prelungească înțelegerea, astfel că Vali ar urma să termine și acest sezon la vicecampioană, al 5-lea pentru el în roș-albastru.

Dintre fundașii dreapta, doar Crețu a rezistat continuu la FCSB în ultimii 4 ani

Din august 2019, de când Crețu a fost transferat de FCSB, el a rămas singurul fundaș dreapta păstrat de roș-albaștri. De-atunci și până în prezent, vicecampioana s-a despărțit de 6 concurenți ai buzoianului.

În comparație cu ediția 2019-2020, prima a lui Crețu la FCSB, și Pantea se regăsește în actualul lot al liderului, numai că prezența lui la roș-albaștri nu a fost una constantă, Alex fiind împrumutat în Liga 2, la Hermannstadt, pe parcursul stagiunii 2021-2022.

9 pase decisivea reușit Crețu la FCSB în 136 de apariții oficiale, în toate competițiile. Este legitimat la roș-albaștri din august 2019, când a fost transferat de la Gaz Metan în schimbul a 125.000 de euro, și are în palmares o Cupă a României cu vicecampioana, cucerită în 2020

Fundașii dreapta cărora Crețu le-a rezistat la FCSB

Claudiu Belu (iulie - decembrie 2019) » Și-a încetat contractul cu FCSB după 9 jocuri.

Cristi Manea (septembrie - decembrie 2019) » Nu și-a găsit echipă în străinătate, a semnat cu FCSB, dar nu a bifat decât 4 meciuri la roș-albaștri, ca mai apoi să-și continue aventura la CFR Cluj.

Gabriel Enache (septembrie - decembrie 2020) » E vorba despre al doilea „mandat” al lui Enache la FCSB. Vicecampioana a apelat la el întrucât trecea printr-o criză cauzată de coronavirus și avea nevoie urgentă de achiziții pentru preliminariile Europa League. 

Florin Achim (februarie 2022 - februarie 2023) » Printre cele mai ciudate transferuri realizate de FCSB în „era Becali”. Fostul fundaș de la Clinceni nu a prins decât un singur minut la FCSB, într-un meci cu CFR Cluj (3-1) fără miză.

Radu Boboc (august - decembrie 2022) » A jucat de numai 10 ori pentru FCSB.

Deian Sorescu (ianuarie - iunie 2023) » FCSB l-a împrumutat de la Rakow, iar ulterior nu a mai achitat clauza de transfer definitiv în valoare de 950.000 €.

VIDEO. Moș Crăciun a venit la Academia FCSB: juniorii roș-albaștrilor au primit cadouri din partea echipei de seniori

>

Mai multe articole despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.