Opinii

O decizie scandaloasă

Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  luni, 18 decembrie 2023

Încă o etapă favorabilă FCSB, care s-a desprins la 8 puncte de Universitatea Craiova și de CFR, la 9 de Rapid, în condițiile în care niciuna dintre urmăritoare n-a învins în runda 20. 

Surclasând-o pe Hermannstadt, venită însă fără Baba Alhassan, cum nici Poli Iași nu-l va folosi pe Luis Phelipe în duelul de marți seara (așa-i c-a reușit stratagema lui Becali?), FCSB a continuat seria prestațiilor convingătoare. 

Ca să se detașeze au ajutat-o însă și contracandidatele, fiecare cu câte un nou pas greșit.

Cu un unic succes în ultimele 11 apariții!, CFR a cedat și la Sf. Gheorghe, atestând că traversează o criză. De formă și de rezultate. Chiar nu mai poate fi evitat termenul de criză. De pasă neagră prelungită.

Degeaba l-a supărat pe Mandorlini întrebarea unui reporter dacă-și simte postul în pericol.

Când echipa ta, fără victorie de 8 partide consecutive, nu se regăsește, antrenorul se poate aștepta la orice. Inclusiv la concediere, deși nu pare să fie cazul italianului.

Evident că nu-i vina acestuia că Bîrligea, talentul ce riscă să moară speranță, ratează singur cu portarul precum la 1-0 pentru CFR cu Sepsi. 

Dar regula jocului e veche: antrenorul plătește primul. Chiar și atunci când, precum în Gruia, are o bancă de rezerve săracă din cauza accidentărilor în lanț.

CFR s-a întors cu mâna goală din Covasna și pentru că arbitrii au validat în minutul 85 golul de 2-1 al gazdelor, deși ar fi trebuit să-l anuleze pentru ofsaid! 

O lume întreagă a văzut că, înainte să marcheze Damașcan, Rondon se afla în spatele lui Ilie Matei, liniile trase din camera VAR n-au lăsat loc de dubii, clar ca lumina zilei, incontestabil. 

Damașcan și Matei Ilie au fost încurcați de operatorul VAR // foto: captură OrangeSport

Atât că, de necrezut, arbitrii de-acolo, Iulian Dima și Alexandru Filip, au încurcat apărătorul cu atacantul, tricourile lor sau ce?!, drept pentru care au luat o decizie scandaloasă. Ridicolă, jenantă.

Părăsind turnul său de fildeș, însuși Vassaras a recunoscut, împins de realitate, gafa monumentală comisă de cei doi. 

Grecul a uitat să precizeze însă cine l-a delegat pe Iulian Dima la un nou meci al CFR-ului după ce, în etapa 16, acesta i-a refuzat aceluiași Bîrligea, în Copou, golul de 4-3 pentru un ofsaid inexistent, despre asta șeful CCA n-a suflat un cuvințel!

Și uite așa, formația clujeană a pierdut pe mâna aceluiași arbitru două puncte la Iași și unul la Sf. Gheorghe. De spus că ea joacă prost. Dar și că i s-au luat aiurea puncte, una-i una și alta-i alta.

Nu mă interesează dacă Dima se înrudește, prin soție, cu Marius Ianuli, team managerul FCSB, neam și cu Gigi Becali, am citit asta undeva. Nu cobor nivelul discuției și nu intru în polemici inutile. Omul poate fi văr de-al doilea și cu Papa de la Roma, e treaba lui, îl privește.

Dar când confundă jucătorii, ba și în mod repetat, n-are ce căuta în arbitraj. Să se ducă, e penibil, dar nu mai puțin decât cei, cu Vassaras în frunte, ce nu se sfiesc să-l delege într-o veselie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.