Elias Charalambous (43 de ani), antrenorul lui FCSB, a afirmat astăzi, înainte de meciul cu Poli Iași, că primul aspect care i-a sărit în ochi la jocul moldovenilor este agresivitatea acestora # Statisticile înregistrate în primele 20 de etape ale campionatului îl confirmă pe cipriot. Într-adevăr, trupa lui Leo Grozavu emană prin toți porii agresivitate și intensitate pe faza de apărare.
Marți, 19 decembrie, Poli Iași va primi vizita liderului Superligii, FCSB. În conferința de presă premergătoare partidei, antrenorul roș-albaștrilor, Elias Charalambous, și-a avertizat jucătorii că îi așteaptă un meci de foc:
„Am văzut multe meciuri ale Iașiului. Când i-am analizat am fost surprins de modul în care joacă, cât de agresivi sunt. Au jucători de calitate, nu ne va fi ușor, dar suntem pregătiți pentru astfel de jocuri”.
Are dreptate Elias Charalambous? Poli Iași, pe locul 5 în Superligă la faulturi comise
Statisticile înregistrate pe parcursul celor 20 de etape scurse din acest sezon confirmă spusele antrenorului cipriot. Leo Grozavu a asamblat, într-adevăr, o echipă agresivă, care se apără intens, aspect tradus prin numărul de faulturi comise.
Ieșenii ocupă locul 5 într-un clasament al echipelor cu cele mai multe faulturi comise, în medie, pe parcursul celor 90 de minute de joc.
De 12,69 de ori pe meci faultează elevii lui Leo Grozavu, capitol la care îi depășesc doar Oțelul (16,23 faulturi/meci), Sepsi (14,37), Dinamo (13,13) și FC Botoșani (12,86).
Având în vedere numărul mediu de faulturi, jucătorii Politehnicii au scăpat ușor din perspectiva cartonașelor încasate. Doar de 46 de ori au văzut „galbenul” jucătorii lui Leo Grozavu, locul 9 în această ierarhie, plus 3 cartonașe roșii, sub FC Voluntari, FCSB (câte 5) și Petrolul (4).
Poli Iași, prima în Superligă la două capitole importante
Un parametru care denotă agresivitatea ieșenilor, la care aceștia excelează, este intensitatea cu care aceștia se apără, practic numărul de dueluri, tackling-uri și interceptări pe care aceștia le reușesc la fiecare minut de posesie al adversarilor.
În medie, elevii lui Leo Grozavu se implică în 6,7 acțiuni defensive în fiecare minut în care adversarii au mingea, cel mai mare număr din Superligă, peste Rapid (6,4), Universitatea Craiova (6,3) și Oțelul (6,1) și mult peste codașele acestui clasament, UTA (4,8) și FC Voluntari (4,9).
Pe deasupra, Politehnica domină campionatul și la numărul de interceptări reușite la fiecare 90 de minute de joc, 42,2 în medie, semn că elevii lui Leo Grozavu sunt alerți și citesc bine jocul adversarelor.
În comparație, media Superligii la acest capitol este de 37,87, la polul opus fiind câteva nume mari, precum Universitatea Craiova (32,58), U Cluj (33,47) și Dinamo (33,54).
28 de goluria încasat Politehnica în cele 20 de meciuri jucate. Cinci echipe au primit mai multe goluri (FC Botoșani - 37, FC Voluntari & FCU Craiova - 33, Farul & Dinamo - 31)
În tur, meciul dintre FCSB și Poli Iași s-a încheiat cu victoria la limită a roș-albaștrilor, 2-1, goluri Ovidiu Popescu și Darius Olaru, respectiv Gabriel Vașvari.
Am întâlnit o echipă cu calitate, trebuia să fim mult mai agresivi, să facem un pas în față mai rapid. Le-am permis celor de la FCSB să joace și sigur că ne-au creat probleme.
- Leo Grozavu, după FCSB - Poli Iași 2-1, în tur
{{text}}