Campionate

Ianis Hagi n-a mișcat în fața liderului. Nota 4 în presa spaniolă: „Trebuie să ofere mult mai mult”

Ianis Hagi, în duel cu Ferran Torres/ foto Imago Images

Articol de Aurelian Botezatu  —  marţi, 19 decembrie 2023

Ianis Hagi (25 de ani) a fost introdus pentru ultima jumătate de oră la Alaves, în meciul pierdut de echipa sa la Girona, cu 3-0. Dar n-a reușit să se remarce și presa spaniolă i-a dat calificative modeste.

Seară de uitat pentru Ianis Hagi în LaLiga. Echipa lui, Alaves, a fost învinsă de liderul Girona cu 3-0, iar „tricolorul” a fost introdus în minutul 61, când soarta partidei era deja pecetluită.

Ianis Hagi a reușit doar 17 atingeri de balon

Ianis n-a reușit să se remarce. Cifrele sale: 17 atingeri de balon, 6 pase reușite din 8, un șut slab, pe lângă poartă, și doar 2 dueluri câștigate dintr-un total de 5. Iar notele acordate în presa spaniolă au fost pe măsură.

Cotidianul local Noticias de Alava i-a dat 4 și l-a caracterizat astfel: „A fost prima schimbare a serii, în locul lui Guridi, dar nu a avut prea multe ocazii să-și etaleze talentul cu mingea. Trebuie să ofere echipei mult mai mult pentru a-l convinge pe Luis García”.

Marca și AS i-au dat calificative în nota echipei

Prestigiosul Marca, la rându-i, l-a notat pe Hagi junior cu o stea (modest), la fel ca și pe restul coechipierilor de la Alaves. AS i-a urmat exemplul și i-a dat o inimioară, în nota echipei.

Ianis a fost împrumutat de Glasgow Rangers lui Alaves până la sfârșitul sezonului 2023/2024, însă, după plecarea managerului Michael Beale, se vorbește de-o posibilă întoarcere chiar în această iarnă.

Bilanțul lui Ianis Hagi în Spania

Are contract până-n 2026, iar noul tehnician al lui Rangers, Phillipe Clement, vrea să-i facă o evaluare înainte de a lua o decizie. 

Românul a bifat 13 apariții la Alaves, în LaLiga 2023/2024, însă n-a reușit decât o pasă decisivă. A punctat, în schimb, de două ori în Cupa Spaniei.

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.