Liga 1

A dat un verdict ferm, după patru meciuri cu Zeljko Kopic la Dinamo: „Impresia asta mi-a lăsat-o. Să scuture lotul!”

+33 Foto
Speranțele „câinilor” stau în priceperea lui Zeljko Kopic / Sursă foto: Facebook@ Dinamo București

Articol de Remus Dinu  —  Wednesday, 20 December 2023

Fost președinte la Dinamo, Constantin Anghelache e satisfăcut de starea de spirit adusă în club de croatul Zeljko Kopic, antrenorul care a bifat la Botoșani cel de-al patrulea meci pe banca roș-albilor și, totodată, întâiul succes în România. 

Într-un interviu oferit Gazetei Sporturilor, profesorul Anghelache, un dinamovist de școală veche, uns cu toate alifiile, i-a făcut portretul tehnicianului croat, pe care conducerea l-a încredințat cu misiunea de a evita a doua retrogradare alb-roșie în trei ani.

Constantin Anghelache e fanul lui Kopic: „Solid în gândire și comportament”

„Kopic mi-a lăsat o impresie bună. Este un om solid în gândire, un om solid în comportamentul avut pe marginea terenului și destul de temperat în ceea ce face.

Este posibil, dacă va câștiga și următorul meci, să câștige și un ascendent asupra jucătorilor. Va trebui să scuture puțin lotul și să aducă trei, poate chiar patru jucători. 

Cred că [cei din conducere] pot s-o facă, văd că s-au achitat datorii, n-au nicio problemă. În contextul acesta, pot să-și asume o răspundere mai mare”, a punctat Anghelache.

Constantin Anghelache: „Nu era momentul să vină Ciobotariu. Croatul are mai multă experiență, mai mult tonus în a gândi”

Întrebat dacă ar fi mizat tot pe un antrenor străin sau s-ar fi orientat către un tehnician autohton, din sfera „familiei Dinamo”, fostul președinte din Ștefan cel Mare a afirmat:

„Prima dată când am fost la Dinamo n-am avut nicio problemă, era Mircea Lucescu și nu era nicio discuție cine să fie antrenor. A doua oară, s-au schimbat câțiva antrenori, dar am mers pe antrenori români.

Constantin Anghelache / Sursă foto: Arhivă GSP

Eu cred că și acum erau în țară câțiva antrenori buni, dar nu cred că era momentul să-l iei pe Ciobotariu și să-l aduci la Dinamo. Ciobi a făcut bine că nu s-a dus la ei.

Antrenorul acesta străin este un antrenor care, pare-se, are experiență mai multă, are mai mult tonus în a gândi și poate să-și pregătească mai bine echipa. Din aceste motive, eu cred că, dacă va ține acest ritm, Dinamo se va îndepărta puțin de retrogradarea directă,”, a afirmat Anghelache, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Să nu uităm că mai sunt echipe pe la care pot să apară niște înfrângeri. Dinamo are posibilitatea să câștige partide și să se îndepărteze de ceea ce i se întâmplă acum
- Constantin Anghelache, fost președinte Dinamo

VIDEO Victoria lui Dinamo de la Botoșani, în imagini: bucuria jucătorilor după golul secund, reușit de Hakim Abdallah

>

Citește și alte știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.