Gică Hagi (58 de ani) a vorbit, din nou, despre modul în care fotbalul românesc a pierdut teren în fața celorlalte campionate europene. „Regele” a dezvăluit și o discuție purtată cu Ilie Dumitrescu (54 de ani), imediat după Revoluția din 1989.
Gică Hagi insistă asupra marii lui obsesii, aceea de a atrage mediul privat către sport. „Regele” a ținut un nou discurs în stilul caracteristic.
Gică Hagi: „Arabii fac în 5 ani, la noi au trecut 30”
„Văd că arabii fac în 5 ani totul, la noi au trecut 30 de ani și nu avem o bază sportivă! Cu tot respectul, în orice țară dezvoltată există aceste lucruri. Sportul, cultura și sănătatea sunt segmente sociale esențiale. Trebuie să avem doctori, toți trebuie să învățăm. Primăriile și Consiliile Județene trebuie să investească.
Când vorbim despre performanță e altceva. Acolo trebuie implicate multinaționalele. A zis-o Hagi! Și a zis-o bine! Doar un procent din profit, că ele fac bani la noi în țară. Nu dacă vor, trebuie obligatoriu! Lucru deductibil, e vorba de publicitate.
Cluburile trebuie să aibă bugete mari! V-a zis subsemnatul. Dar la noi e sărăcie! Toată lumea vrea să ajungă sus, dar cum? Câți jucători români talentați mai avem în țară? Luăm de peste tot. Dar ai noștri?”, a spus Gică Hagi într-o conferință de presă.
Ce e așa de greu? Cum nu o vedeți? Cum ne prefacem că nu vedem? Dacă vecinii au 26 de milioane de euro buget, atât are Lugodorets. Și celelalte la fel Dinamo Zagreb, echipele din Ungaria, Polonia. Unde-s brandurile noastre? S-au rupt, s-au făcut nu știu câte. Câți suporteri are Legia Varșovia? E stadionul full! Să spună la noi cine are 15.000 de abonați? Unde sunt 10.000 de abonați? Ăsta e targetul nostru, e treaba celor de la marketing. Asta vrem când vom avea stadionul. Dacă țineți la echipă trebuie să arătați
- Gică Hagi
VIDEO. Gică Hagi: „I-am zis-o lui Ilie Dumitrescu”
„I-am zis unui prieten. Vă și zic cui, lui Dumitrescu. L-am întrebat în 1990: «Ce simți tu?». El îmi zice aaa, bla bla. Eu i-am zis: «Știi ce simt eu, că bogăție e peste tot, dar trebuie să te apleci. Dacă dormi, vin alții. Muncă! Cine se scoală primul de dimineață...».
Asta am simțit eu în 1990. Sentimentul meu era că pot ajunge cel mai bun din lume. Îl au mulți copii din România și acum, dar nu se creează mediul potrivit. Uite că la handbal se poate să aibă cele mai bune salarii din Europa. La fotbal de ce nu există nicio facilitate”, a concluzionat „Regele”.
{{text}}