Liga 1

A mers pe firul acuzației de blat de la FCSB - Hermannstadt și a făcut o dezvăluire șocantă: „Șeful securității UEFA a venit la noi...”

+17 Foto
FCSB a învins-o cu 3-0 pe Hermannstadt // foto: Cristi Preda, GSP

Articol de Daniel Grigore  —  Wednesday, 20 December 2023

Constantin Zotta (60 de ani), fost arbitru FIFA și manager general la Rapid, spune, în contextul insinuării pe care a făcut-o Sorin Cârțu, cum că la FCSB - Hermannstadt 3-0 ar fi fost blat, că până și la cel mai înalt nivel, în fazele finale din Champions League, s-a întâmplat ca meciuri să fie „trântite”!

Sâmbătă, FCSB a învins-o fără drept de apel pe Hermannstadt, 3-0, prima victorie a roș-albaștrilor după 3 meciuri.

După acea partidă, Sorin Cârțu, fost mare fotbalist și ex-președinte la Universitatea Craiova, a insinuat că sibienii ar fi lăsat adversarii să câștige după ce Gigi Becali a plătit 600.000 de euro pentru Baba Alhassan:

„Îmi explic acum prețul lui Baba Alhassan. Nouă ni-l dădeau cu 400.000 de euro. Dacă aș fi răutăcios, dar nu sunt, aș spune că înțeleg prețul mai mare plătit de FCSB”.

În contextul acestei acuzații, fostul arbitru Constantin Zotta, acum analist sportiv, a opinat că încă se fac blaturi în Liga 1. Pe deasupra, Zotta a făcut o dezvăluire de impact.

După acuzația de la FCSB - Hermannstadt, Zotta dezvăluie: „La UEFA ni s-a vorbit despre un blat în semifinalele Champions League”

„Eu cred că mai sunt blaturi în Liga 1. (...)

O să vă dau un exemplu. S-a întâmplat acum vreo 10 ani. Eram în Comisia de Arbitri, antrenorul lui Marciniak (n.r. - Szymon, arbitru polonez), eram cu el acolo. Șeful Departamentului de Securitate de la UEFA a ținut un curs tinerilor arbitri, cum era Marciniak atunci, despre ce se poate întâmpla în fotbal.

La un moment dat, a dat un exemplu de blat, cu alte interese, într-o semifinală de Champions League. Nu vorbim despre Liga 1, ci despre o semifinală de Champions League!

Se poate face, cu alte interese. Sunt foarte multe de discutat. Cei care sunt la Federație, în Departamentul de Integritate, cunosc”, a spus Zotta la OrangeSport.

În urmă cu 10 ani, Marciniak, acum unul dintre cei mai apreciați arbitri la nivel internațional, cel care a condus finala Cupei Mondiale din 2022, avea 32 de ani.

VIDEO cu declarațiile lui Gabi Iancu după FCSB - Hermannstadt

>

Mai multe știri din Superligă: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.