Euro 2024

Agresiune! Viitorul adversar al „tricolorilor” la Euro a fost bruscat pe teren în Cupa Ligii Angliei!

Martin Dubravka, portarul lui Newcastle și al Slovaciei, bruscat de fanul lui Chelsea Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Wednesday, 20 December 2023

Martin Dubravka, 34 de ani, portarul numărul 1 al Slovaciei, pe care naționala lui Edward Iordănescu o va înfrunta la Euro 2024, a fost atacat de un fan al lui Chelsea pe „Stamford Bridge”. Goalkeeperul lui Newcastle a scăpat însă nevătămat. Echipa sa a pierdut în „sferturile” Cupei Ligii Angliei, 1-1, 2-4 la penaltyuri cu Chelsea.

Martin Dubravka e portarul titular al naționalei Slovaciei, pe care „tricolorii" o vor înfrunta în ultimul meci din grupa E la Campionatul European, pe 26 iunie, la Frankfurt.

În vârstă de 34 de ani, goalkeeperul a apărat nouă din cele zece meciuri ale selecționatei antrenate de Francesco Calzona în campania de calificare, de fiecare dată 90 de minute. Numai în ultima partidă, 2-1 cu Bosnia, a fost rezerva lui Marek Rodak.

Fanul înfierbântat al lui Chelsea a intrat în Martin Dubravka!

Marți seară, slovacul a trecut prin clipe de spaimă la Londra, pe „Stamford Bridge". După ce Mudryk a egalat pentru Chelsea în duelul din "sferturile" Cupei Ligii Angliei (1-1, 4-2 la penaltyuri pentru albaștri), numărul 1 al lui Newcastle a fost atacat de un fan advers.

Înfierbântatul suporter al lui Chelsea a pătruns pe teren dinspre peluză, a scăpat de un steward care nu a putut să-l prindă lângă poartă și s-a repezit spre Dubravka. A vrut să-l provoace pe acesta, a intrat în el, l-a bruscat. Apoi a fugit înapoi în tribună.

41de selecții are Martin Dubravka la naționala Slovaciei. A debutat pe 23 mai 2014

Mauricio Pochettino, după atacul asupra lui Martin Dubravka: „Pun jucătorii în pericol!"

„Întotdeauna am spus că siguranța jucătorilor, a antrenorilor, a arbitrilor trebuie să fie o prioritate în orice meci de fotbal. Țineți asemenea fani departe de gazon!", a cerut Eddie Howe, managerul lui Newcastle, și el agresat de un susținător al lui Leeds în sezonul trecut.

Mauricio Pochettino a protestat la rândul său. „Să avem grijă. Asemenea lucruri pot pune în pericol jucătorii. Sunt dezamăgit. Repet, e periculos", a declarat managerul lui Chelsea.

Simultan, Chelsea și poliția londoneză au deschis o anchetă imediat după incident. Fanul albaștrilor riscă să fie suspendat pe viață de pe stadioane!

Martin Dubravka va fi titular la Newcastle cât timp e accidentat Nick Pope. 4 luni!

Dubravka, rezerva lui Nick Pope în actuala stagiune, beneficiază în această perioadă de accidentarea lui Pope. Din 2 decembrie, de când englezul s-a accidentat grav, fiind operat imediat, slovacul a devenit titular.

În mod normal, Dubravka va apăra până la sfârșitul lui martie, pentru că Pope va lipsi patru luni. O veste bună pentru selecționerul Calzona.

7meciuri a jucat în acest sezon Martin Dubravka la Newcastle: 4 în Premier League, două în Cupa Liigi și unul în Champions

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.