Euro 2024

Entuziasm în tabăra adversarei României la Euro 2024 și un mesaj, indirect, pentru noi: „Puține țări se pot lăuda cu ce am reușit”

Jan Kovacik, președintele Federației de Fotbal din Slovacia, este mândru de performanțele reușite de naționala tării sale în ultimii ani și privește cu încredere spre Euro 2024. foto: Imago Images

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  Wednesday, 20 December 2023

Jan Kovacik, președintele Federației de fotbal din Slovacia, este mândru de performanțele reușite de naționala țării sale în ultimii ani și privește cu încredere spre Euro 2024.

România va întâlni Slovacia la Euro 2024. Cele două naționale fac parte din grupa B, alături de Belgia și câștigătoarea play-off-ului B (semifinalele sunt Bosnia și Herțegovina – Ucraina, Israel – Islanda)

Jan Kovacik a scos în evidență faptul că pentru naționala antrenată de Francesco Calzona va fi al 3-lea European consecutiv, lucru cu care foarte puține tări se pot lăuda. 

Slovacia a participat și la precedentele două turnee europene, în 2016 și 2020.

Jan Kovacik: „Este un mare succes pentru Slovacia”

„Slovacia este în acest moment una dintre cele 14 țări care se pot lăuda cu trei ediții consecutive de Campionat European la care participă.

Țări precum Olanda, Suedia, Danemarca, Scoția, Serbia, Grecia, Norvegia, România și alte 30 de naționale membre UEFA nu se pot lăuda cu așa ceva. Este un mare succes pentru echipa lui Francesco Calzona”, a spus Jan Kovacik, potrivit futblasfz.sfk.

VIDEO. Răzvan Burleanu a dezvăluit obiectivul României la EURO 2024

>

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.