Altele

Scandal în Parlament, cu Daniel Ghiță în centru: „Erau băuți, miroseau a pălincă și ne-au invitat la bătaie”

Articol de Sergiu Alexandru  —  miercuri, 20 decembrie 2023

Fost kickboxer, acum deputat PSD, Daniel Ghiță a fost marți protagonistul unui scandal, în plenul Parlamentului. Și i-a acuzat pe colegii de la UDMR că l-au provocat. 

În ședința de marți seară, mai mulți deputați s-au aflat în centrul unui scandal. S-au jignit, au țipat unii la alții și chiar au fost aproape să se încaiere. Printre ei, extrem de vocal, a fost Daniel Ghiță, fost luptător de K1. 

Daniel Ghiță, scandal în Parlament 

Deputat PSD, Ghiță s-a certat cu mai mulți membri UDMR, dar și cu un deputat USR, potrivit Hotnews. Alături de el, se afla și Dan Tanasă, de la AUR.

Într-un mesaj postat azi pe Facebook, Ghiță a încercat să-și justifice comportamentul. Și i-a acuzat pe deputații UDMR că „erau băuți, miroseau a pălincă și ne-au invitat la bătaie”.

 „Câțiva deputații de la UDMR erau băuți (miroseau a pălincă!) în Parlamentul României! Fără să le zică cineva ceva, au început să ne facă semne și să-l jignească pe Dan Tănasă, invitându-ne la bătaie! Era o provocare, cu un tupeu maxim! 

Au provocat cu slogane: «Transilvania nu este România!”» și «Transilvania este pământ unguresc!» Vă dați seama cât tupeu? Că eu nu sunt ardelean. Așa și? Tot român sunt! Nu accept așa insultă gravă pe teritoriul României, direct în Parlamentul României! Noi nu am înjurat și nu am vorbit urât. 

Cred ca se aude pe toate înregistrările! Cei din Israel sunt patrioți cu războiul din Gaza, dar noi nu avem voie să ne apărăm demnitatea și teritoriul în Parlamentul României? 

Suntem jigniți în Parlament, iar noi trebuie să acceptăm? Nu! Nu permit nimănui să insulte România în Parlamentul României! De aceea trebuie discutat și să reducem numărul deputaților de la UDMR, în egalitate cu toate minoritățile

Noi nu avem parlamentari în Ungaria. Și nu jignim ungurii. Am prieteni de etnie maghiară. Avem deputații în UDMR care instigă la ură și discriminare rasială. Putem trăi toți în pace și liniște, așa cum am trăit până acum. Avram Iancu suntem toți! Transilvania a fost și este pământ românesc! Nihil Sine Deo”, a scris Daniel Ghiță pe Facebook. 

În ultimii ani, Daniel Ghiță, deputat din 2020, a avut mai multe reacții controversate. I-a criticat public pe Cătălin Moroșanu și Benny Adegbuyi, dar a fost vehement și împotriva măsurilor sanitare luate în timpul pandemiei COVD-19, s-a declarat împotriva vaccinării, iar recent a lansat un discurs anti-Volodimir Zelenski, în ziua vizitei președintelui ucrainean în România. VIDEO 

VIDEO Daniel Ghiță, discurs HALUCINANT în Parlament: „Aceste fantome a trecutului ne urmărește și ne otrăvește viețile și astăzi”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.